Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Με ελπίδα η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηγουμενίτσα με την Νοτοπούλου (βίντεο – φωτό)

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η κεντρική προεκλογική του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Ηγουμενίτσα με βασική ομιλήτρια την Κατερίνα Νοτοπούλου.

Πριν την ομιλία της Κατερίνας Νοτοπούλου και υπό τον συντονισμό του Θωμά Δημητρίου, μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσπρωτία, Άννα Στεργίου, Γιάννης Γόγολος και Μάριος Κάτσης.

Στις ομιλίες αναφέρθηκαν και τοπικά θέματα και θέματα της κεντρικής πολιτικής. Σε δύο άξονες οι ομιλίες, με έναν άξονα στο τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση και το τι έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ και ο δεύτερος άξονας ήταν για την επόμενη μέρα όπου παρουσιάστηκαν άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και παράλληλα αναδείχθηκαν τα προεκλογικά ψέματα του προγράμματος της ΝΔ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tα σαφή αλλά και αμείλικτα διλήμματα της κάλπης της 25ης Ιουνίου έθεσε από την Ηγουμενίτσα, η Κατερίνα Νοτοπούλου, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην κατάμεστη αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου «ΠΑΝΘΕΟΝ». 

  • Ποια κυβέρνηση, με ποιο πρόγραμμα και τι θα σημάνει το όποιο αποτέλεσμα για τη ζωή των πολιτών;
  • Ισχυρή κοινωνία με ισχυρό κοινωνικό κράτος ή «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει»;
  • Ισχυρή Δημοκρατία ή απαξίωση του κράτους Δικαίου;
  • Ισχυρή οικονομία που στηρίζεται στην έρευνα και την καινοτομία ή ασυδοσία των αγορών,  πελατειακές σχέσεις και funds;
  • Δημόσια Υγεία ή κατάρρευση του ΕΣΥ; 
  • Αξιοπρέπεια στην εργασία με καλυτέρους μισθούς και καλύτερες συνθήκες ή επισφαλής, ανασφάλιστη και υποαμειβόμενη εργασία;
  • Διαφάνεια στα έργα ή απευθείας αναθέσεις;

Επιδιώκουν τόνισε η Κατερίνα Νοτοπούλου «να εγκαθιδρύσουν στη χώρα ένα ανεξέλεγκτο καθεστώς, με μια κατακερματισμένη και ανίσχυρη αντιπολίτευση», στηλιτεύοντας ταυτόχρονα τη στάση των άλλων κομμάτων «που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικά αλλά φρόντισαν να υπονομεύσουν την απλή αναλογική»

Σήμερα δεν υπάρχει η έννοια της «χαλαρής ψήφου», τόνισε η Κατερίνα Νοτοπούλου, υπενθυμίζοντας ότι, τίποτα δεν έχει κριθεί πριν αποφασίσει ο λαός με την ψήφο του  και κάλεσε τους πολίτες να πορευτούν σε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, στην ομιλία της εξήγησε αναλυτικά τις αντιφάσεις και την κρυφή ατζέντα στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως «οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας  που κατέθεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν από μόλις δύο μήνες» και τόνισε πως οι πολίτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετα σχέδια, δύο αντιπαραθετικά κυβερνητικά προγράμματα για την επόμενη τετραετία. Από τη μία το ακραία νεοφιλελεύθερο σχέδιο του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ που διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες, που συγκεντρώνει τον παραγόμενο κοινωνικό πλούτο στα χέρια ολίγων ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων και από την άλλη το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που έχει ως  προτεραιότητά την ανασυγκρότηση του παραγωγικού και αναπτυξιακού μας μοντέλου που θα στηρίζεται στις αρχές της δίκαιης, βιώσιμης, πράσινης ανάπτυξης προς όφελος της κοινωνικής πλειονότητας. 

Εκτενή αναφορά έκανε η Κατερίνα Νοτοπούλου στα τοπικά ζητήματα της μονοεδρικής Θεσπρωτίας, σημειώνοντας πως οι κάτοικοι της Θεσπρωτίας γνωρίζουν πως τα τέσσερα τελευταία χρόνια  η περιοχή γνώρισε την πλήρη απαξίωση από την τους «άριστους» της ΝΔ, ενώ ικανοί φάνηκαν μόνο στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, στο κλείσιμο του ΤΕΙ και στην απαξίωση του αγροτικού και επιχειρηματικού κόσμου. 

Την συγκέντρωση άνοιξε ο συντονιστής της ΝΕ Θωμάς Δημητρίου και χαιρέτισαν κατά σειρά οι υποψήφιοι βουλευτές του Νομού, Άννα Στεργίου, Γιάννης Γόγολος και Μάριος Κάτσης, στέλνοντας μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης μέχρι το τελευταίο λεπτό της εκλογικής μάχης. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μπορεί να αλλάξει την εικόνα της Θεσπρωτίας. Να ξαναδώσει ελπίδα στους παραγωγούς και στη μεταποίηση μέσα από αρδευτικά έργα, αντιπλημμυρικά έργα, έργα πνοής στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στις ψηφιακές υποδομές. Σήμερα υπάρχει η ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει εντάξει ούτε μισό έργο για τη Θεσπρωτία. Μας θεωρούν δεδομένους», επεσήμανε η Άννα Στεργίου. 

«Η αριστερά έχει υποχρέωση να ξανασηκωθεί, να διεκδικήσει και να κερδίσει τόνισε ο Γιάννης Γόγολος, καλώντας τους πολίτες «να στηρίξουν την ιδεολογία των αξιών και όχι των συμφερόντων». 

Αναλυτική αναφορά στη διακυβέρνηση του τόπου από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην αντιπολίτευση που άσκησε την τελευταία τετραετία έκανε ο Μάριος Κάτσης: 

«Είτε ως κυβέρνηση είτε ως αξιωματική αντιπολίτευση είμασταν πάντα παρόντες στα μεγάλα και μικρά ζητήματα του νομού μας και των κατοίκων του» σημείωσε. «Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Γιόγιακας δεν έχουν να επιδείξουν ούτε ένα έργο 4 χρόνια τώρα. Είμαστε περήφανοι για τα έργα υποδομής όπως η είσοδος πόλης, τα μεγάλα αποχετευτικά έργα και η 3η φάση του λιμανιού, γιατί αυτά είναι έργα ουσίας και ανάπτυξης για τις επόμενες γενιές. Είμαστε περήφανοι που ανοίξαμε το ΤΕΠ γιατί, όταν αναλάβαμε ήταν ένα παρατημένο μαντρί, που έμπαζε νερά. Είμαστε περήφανοι που ενισχύσαμε το νοσοκομείο με νέα μηχανήματα και προσωπικό. Είμαστε περήφανοι ότι ξεχρεώσαμε τους Δήμους και τις οφειλές τους σε τρίτους, που  χρηματοδοτήσαμε δεκάδες έργα τοπικού ενδιαφέροντος που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών. Είμαστε περήφανοι που ψηφίσαμε το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στην  Ηγουμενίτσα για να έχει νεολαία η πόλη μας». 

Ήμασταν εκεί, τόνισε «όταν η ΝΔ ξεπουλούσε το λιμάνι «μπιρ παρά» μαζί με τη χερσαία ζώνη που δεν αποδόθηκε στους δήμους. Ήμασταν εκεί όταν καταψήφιζαν την ίδρυση του Πανεπιστημιακού τμήματος και ακυρώνανε την έναρξη λειτουργίας του. Ήμασταν στο πλευρό των αγροτών, των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων, των επιχειρήσεων, όλων των πολιτών.

Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και την επόμενη μέρα. Χρειαζόμαστε τη δύναμη για να το κάνουμε με καλύτερους όρους. Για  να μην αφήσουμε να σβήσει η ελπίδα της δικαιοσύνης για  ευημερία για όλους, για δίκαιη κοινωνία» κατέληξε.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου συνοδευόμενη από τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και κλιμάκιο στελεχών, περιόδευσε την Τετάρτη το πρωί στην αγορά της Ηγουμενίτσας και την Πέμπτη πρωί στην αγορά των Φιλιατών. 

Η Κατερίνα Νοτοπούλου μετά την εκδήλωση σχολίασε στα social media:

Οι προοδευτικοί πολίτες της Ηγουμενίτσας δίνουν τη μάχη με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα!

🗳️ Στις 25 Ιουνίου η κάλπη θα γεμίσει με τις επιλογές μας για το σήμερα και το αύριο.

🗳️Ψηφίζουμε για το ποια κυβέρνηση και με ποιο πρόγραμμα θα κυβερνήσει τα επόμενα χρόνια.

💫Και στις 25 Ιούνη η ελπίδα μπορεί να νικήσει!

Η Θεσπρωτία ΜΠΟΡΕΙ να εκπροσωπηθεί στο κοινοβούλιο από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ !

⇒ Για να σταθεί την επόμενη μέρα ΔΙΠΛΑ στον παραγωγό, τον επαγγελματία, τον μισθωτό, τον συνταξιούχο

⇒ Για να διεκδικήσει για τους νέους ανθρώπους που θέλουν να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους

Δείτε όλη την εκδήλωση στο βίντεο που ακολουθεί:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ