Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

“Μεροκάματο του τρόμου” στον δήμο Φιλιατών

ΝΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ 

ΦΙΛΙΑΤΕΣ

«Μεροκάματο του τρόμου» αποδείχτηκε η βάρδια της Τετάρτης  30 Αυγούστου  για έναν ακόμη συμβασιούχο εργαζόμενο της αποκομιδής του Δήμου Φιλιατών , όταν ένας απ’ τους κάδους στο ανέβασμα, του έπιασε τα δάκτυλα του χεριού του   με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και το σπάσιμο των δάχτυλων. 

Ο  συνάδελφος μεταφέρθηκε  από τους συναδέλφους του   στο νοσοκομείο Φιλιατών όπου του  παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ,του χορηγήθηκε αντιτετανικός ορός, φαρμακευτική αγωγή και 15ήμερη  αναρρωτική άδεια. 

Στον συνάδελφο δίνουμε τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση και να γυρίσει σιδερένιος  για δουλειά.

Είναι το τρίτο  εργατικό ατύχημα με θύμα συμβασιούχο εργάτη καθαριότητας του Δήμου Φιλιατών  μέσα σε διάστημα ενός μήνα . Και αυτό το ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που έχουμε στον κλάδο, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την επικινδυνότητα της εργασίας ,σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της δουλειάς που τη θερινή περίοδο που διανύουμε έχει χτυπήσει κόκκινο.

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ένα συνηθισμένο φαινόμενο συνάδελφοι μας να σακατεύονται κάθε καλοκαίρι.

κάθε καλοκαίρι η δουλειά μας μετατρέπεται σε «πάμε και όπου βγει», δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε σώοι και αβλαβείς στα σπίτια μας και τις οικογένειες μας και την ίδια στιγμή οι εργοδότες μας να σφυρίζουν αδιάφορα και να ρίχνουν της ευθύνες τους αριστερά και δεξιά 

 Έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει πως τα εργατικά ατυχήματα θα πολλαπλασιάζονται καθώς η πολιτική που ακολουθούν   θα μετατρέπει την Τοπική Διοίκηση σε εργασιακή ζούγκλα κακοπληρωμένων και ελαστικά εργαζόμενων (βλ. κοινωφελή εργασία με υποκατώτατους μισθούς κλπ.), με υπηρεσίες υποχρηματοδοτημένες και υποβαθμισμένες, έτσι ώστε να στρωθεί το έδαφος για να αποτελέσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και τα ΣΔΙΤ “ώριμη ανάγκη”!

  1. Καλούμε τους συναδέλφους στην Υπηρεσία Καθαριότητας (μόνιμους και συμβασιούχους), καθώς και τους εργαζόμενους στο Δήμο Φιλιατών  να βγάλουν συμπεράσματα για την πολιτική απαξίωσης των υπηρεσιών στους δήμους και ποιοι ωφελούνται απ’ αυτό.
  2. Καλούμε τα εργατικά και λαϊκά στρώματα να είναι σε επαγρύπνηση καθώς οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και δομών που ετοιμάζονται σε δήμους και Περιφέρειες, θα επιφέρουν νέα οικονομική αφαίμαξη στα κουτσουρεμένα εισοδήματα και συντάξεις.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους για αγωνιστική συσπείρωση στο σωματείο. Εγγραφή στο σωματείο όλων των συμβασιούχων και να απαιτήσουμε μαχητικά και ενωτικά: 

  • Εδώ και τώρα συγκεκριμένο πρόγραμμα για την προστασία – ασφάλεια – υγιεινή όλων των εργαζομένων Των  δήμων  (μέσα ατομικής προστασίας, εμβολιασμούς, εξετάσεις κλπ.).
  • Καταγραφή όλων των οχημάτων – μηχανημάτων, πρόγραμμα συντήρησης, ΚΤΕΟ, ασφάλιση κλπ. με γνωστοποίηση στο δημοτικό συμβούλιο και κοινοποίηση στο σωματείο.
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες και όχι με μισθούς ψίχουλα.
  • Κάτω τα χέρια απ’ τα ΒΑΕ. Τα ΒΑΕ δεν είναι προνόμια. Είναι η ελάχιστη υλική αναγνώριση στον εργαζόμενο που βρίσκεται διαρκώς εκτεθειμένος στον επαγγελματικό κίνδυνο της εργασίας σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τη ζωή και την υγεία του».

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                              ΣΟΦΙΑ ΣΕΓΓΟΥΝΗ