Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Μεγαλειώδης συγκέντρωση για τον Αχιλλέα Γκούμα στο Καναλάκι

Δελτίο τύπου

Βήμα στο αύριο : Μεγαλειώδης συγκέντρωση για τον Αχιλλέα Γκούμα στο Καναλάκι

Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση με πλήθος κόσμου, έκανε την προεκλογική του ομιλία στο Καναλάκι, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου το απόγευμα, ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού “Βήμα στο αύριο” για τον Δήμο Πάργας, Αχιλλέας Γκούμας.

Εκατοντάδες δημότες γέμισαν την Κεντρική πλατεία στο Καναλάκι, ενώ ο Αχιλλέας Γκούμας μίλησε με ιδιαίτερο δυναμισμό και ενθουσιασμό, προκαλώντας τα συνεχή χειροκροτήματα του κόσμου.

Ο  Υποψήφιος Δήμαρχος Πάργας ανέλυσε μέρος του προγράμματος του που,   όπως τόνισε μεταξύ άλλων “κάποιοι το αντέγραψαν και το παρουσίασαν ως δικό τους πρόγραμμα. Κάποιοι που δεν είχαν και δεν έχουν σχέδιο, ούτε όραμα για το Δήμος Πάργας. Κάποιοι που έχασαν τουλάχιστον μια τετραετία, κατά την οποία προσπάθησαν απλώς να διαχειριστούν την καθημερινότητα” και πρόσθεσεΘέλουμε το Καναλάκι να πάρει ζωή! Στόχος μας είναι να προστατέψουμε τα δημοτικά δάση. Θα είμαστε εμείς η πρώτη Δημοτική Αρχή που θα συντάξει ολοκληρωμένες μελέτες για την διαχείριση και την ανάδειξη τους. Επενδύουμε στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με έμφαση στην προβολή και προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας. Στοχεύουμε στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο γαστρονομικός τουρισμός, ο πεζοπορικός τουρισμός, ο αγροτουρισμός και ο θρησκευτικός τουρισμός. Σχεδιάζουμε τη χάραξη, σήμανση, διάνοιξη και συντήρηση των πεζοπορικών και ιστορικών μονοπατιών της περιοχής μας και τη προώθηση και προβολή των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων του τόπου μας. Επενδύουμε στην ενίσχυση του πρωτογενή τομέα”.

Ο Αχιλλέας Γκούμας έκανε επίσης εκτενή αναφορά στο θέμα της λειτουργία των κέντρων υγείας της Πάργας και του Καναλακίου, αλλά και του Τομέα ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως : “Κάποιοι, πριν από 4 χρόνια, σας έλεγαν ότι θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την 24ωρη καθημερινή λειτουργία των Κέντρων Υγείας Καναλακίου και Πάργας. 4 χρόνια μετά. Στην Πάργα μονά-ζυγά! Στο Καναλάκι κινδυνεύει πάλι το Κέντρο να λειτουργήσει μονά-ζυγά! Και πως να μην συμβεί αυτό, αφού 4 χρόνια ο Δήμος δεν έδωσε κανένα κίνητρο σε νέους γιατρούς και νοσηλευτές. Το 2018 μετά από τα δίκαια αιτήματα των πολιτών, ο Δήμος Πάργας παραχώρησε ακίνητο για την δημιουργία του τομέα ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο. 5 χρόνια μετά …Ο Τομέας λειτουργεί υποστελέχωμένος! Εμείς θα παλέψουμε για την στελέχωση του!

Κλείνοντας την ομιλία του ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πάργας ζήτησε από τους δημότες στις 8 Οκτωβρίου να κάνουν μαζί το μεγάλο “Βήμα στο αύριο” για τον Δήμο Πάργας, από την πρώτη Κυριακή υπογραμμίζοντας : “Εμείς ονειρευόμαστε έναν δήμο, που όλοι μαζί θα συνεργαζόμαστε για το καλό του τόπου μας. Που θα έχει στρατηγικό σχεδιασμό και συγκεκριμένους στόχους να υλοποίησει. Ονειρευόμαστε έναν Δήμο κοινωνικά δίκαιο που θα επικρατεί η διαφάνεια. Έναν Δήμο που η ισονομία θα είναι κανόνας και ΟΧΙ εξαίρεση.Που ΔΕΝ θα χρησιμοποιεί τα όνειρα και την ανάγκη για επαγγελματική αποκατάσταση νέων ανθρώπων για μερικές ψήφους. Που ΔΕΝ θα κάνει διακρίσεις και αποκλεισμούς στους δημότες. Που δεν θα είναι τσιφλίκι κανενός και δε θα μοιράζει Δημοτικό χρήμα με απευθείας αναθέσεις  σε φίλους, συγγενείς και υποψηφίους. Μόνος μου θέλω να κάνω πολλά, όλοι μαζί όμως μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα! Όλοι μαζί θέλουμε ο Δήμος μας να μας γεμίζει περηφάνια! Όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε το Δήμο που ονειρευόμαστε! Για αυτό σας ζητώ να κάνετε την δύναμη σας,  δύναμη μαςΣτις 8 Οκτωβρίου σας ζητώ να κάνουμε μαζί το μεγάλο “Βήμα στο αύριο” για τον Δήμο Πάργας από την πρώτη Κυριακή”

Οι προτεραιότητες του συνδυασμού “Βήμα στο αύριο” για την Δημοτική Ενότητα Φαναρίου όπως ανέφερε στην κεντρική προεκλογική του ομιλία ο Αχιλλέας Γκούμας, είναι:

  • Η επέκταση του σχεδίου πόλεως και η επέκταση του οικισμού στο Καναλάκι.
  • Η ολοκλήρωση της μελέτης για την κατασκευή του Περιφερειακού δρόμου.
  • Η κατασκευή της εισόδου στο Καναλάκι 
  • Η ανάπλαση της Πλατείας του Καναλακίου ώστε να γίνει σημείο αναφοράς της περιοχής, ώστε να γίνει ένα πραγματικό στολίδι για τον τόπο
  • Παρεμβάσεις για την διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία.
  • Ολοκληρωμένη διαχείριση των αδέσποτων ζώων με την κατασκευή καταφυγίων και πρόγραμμα στείρωσης, εμβολιασμού και σήμανσης, σε συνεργασία πάντα με τα φιλοζωϊκά σωματεία
  • Προστασία, διαχείρηση και ανάδειξη των δημοτικών δασών με την σύνταξη ολοκληρωμένων 
  • Συνεργασία με το κεντρικό κράτος, ώστε να ενισχυθούν, με κάθε τρόπο η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία και το Λιμενικό στον Δήμο 
  • Η εξοικονόμηση ενέργειας, των υδάτινων πόρων, και η μείωση των απορριμμάτων,με σχέδιο για την ολοκληρωμένη διαχείριση τους, με ολική παρέμβαση στον δημοτικό και οδικό φωτισμό, με την αισθητική και λειτουργική ανάπλαση των κέντρων και των γειτονιών σε όλες τις ∆ημοτικές και τις Τοπικές κοινότητες και για την κατασκευή νέων υποδομών ύδρευσης.
  • Η ψηφιοποίηση των περισσότερων υπηρεσιών του Δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη και του επισκέπτη.
  • Η δημιουργία ψηφιακού πολιτιστικού κέντρου του Αχέροντα και η ανάδειξη της Αρχαίας πανδοσίας στο Καστρί
  • Η δημιουργία γραφείου τουρισμού  στην ∆ημοτική Ενότητα Πάργας και στην ∆ημοτική Ενότητα Φαναρίου
  • Η συμμετοχή του ∆ήμου σε ∆ιεθνείς εκθέσεις τουρισμού 
  • Η τουριστική αξιοποίηση του Αχέροντα στην θέση Κούφαλο.
  • Οι ολικές παρεμβάσεις στη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας
  • Η ουσιαστική στήριξη του ΤΟΕΒ για την μείωση της δαπάνης λειτουργίας των αντλιοστασίων και του δικτύου άρδευσης.
  • Η άμεση μείωση των δημοτικών τελών όλων των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων 
  • Η μείωση της τιμής του νερού σε όλες τις κτηνοτροφικές μονάδες
  • Η δημιουργία νέων δεξαμενών όμβριων υδάτων και επισκευή των παλιών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου.
  • Η ένταξη του κάμπου του Φαναριού στην έξυπνη γεωργία, με εφαρμογή των σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας.