Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Μήνυμα της Άννας Στεργίου για τις εκλογές και την επόμενη μέρα

Μετεκλογικό μήνυμα Άννας Στεργίου

Φίλες και φίλοι, 

Μία δύσκολη εκλογική αναμέτρηση έλαβε τέλος. Ο θεσπρωτικός λαός ψήφισε ξανά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2023 – Μαΐου και Ιουνίου – ενώ κι η αποχή  έπαιξε τον ρόλο της και κατέταξε τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης. Συγχαρητήρια για τη νίκη τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα ασκήσει το θεσμικό του ρόλο, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει. 

Η ελληνική κοινωνία βίωσε μία σειρά από ισχυρά σοκ κατά το προηγούμενο διάστημα. Βίωσε τις δυσκολίες της πανδημίας, βίωσε την ενεργειακή κρίση, βίωσε κρίση ακρίβειας, βίωσε τον ρωσοουκρανικό πόλεμο και συνέχισε να βιώνει τη μεταναστευτική κρίση. Ακόμη και μερίδα της Θεσπρωτίας, μιας περιοχής με μακρά δημοκρατική  παράδοση, που κάηκε στην κυριολεξία, σε παλαιότερες εποχές από ακροδεξιούς, τους έδωσε την ψήφο της. 

Προφανώς υπήρξαν θέματα, που δεν τα χειριστήκαμε σωστά ή οι πολιτικοί μας αντίπαλοι τα αξιοποίησαν καλύτερα. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε ήδη πρωτοβουλίες και αυτές θα πάρουν σάρκα κι οστά το αμέσως επόμενο διάστημα. 

Παρά την όποια αποχή, οι Θεσπρωτοί πολίτες μας έδωσαν και τούτη τη φορά υψηλότερο ποσοστό από τον μέσο όρο της ελληνικής επικράτειας. Τους ευχαριστούμε και τους τιμούμε. Ο θεσπρωτικός λαός πρέπει να γνωρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχασε την έδρα αλλά δεν θα μείνει χωρίς εκπροσώπηση. Στον βαθμό που μου αναλογεί δεν θα πάψω να παλεύω για τα ζητήματα, που απασχολούν τους πολίτες. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Με τα όποια λάθη και παρότι πολεμήθηκε σθεναρά κατάφερε να παραμείνει όρθιος, γιατί εκφράζει τον ελληνικό λαό και τις συλλογικές του ανάγκες. Δυστυχώς, κάποιοι συνέβαλαν στον κατακερματισμό του χώρου της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς σκεφτόμενοι πρόσκαιρα οφέλη. 

Το επόμενο διάστημα θα είναι διάστημα ανασυγκρότησης κι αναδιοργάνωσης αλλά και νέων εκλογικών αναμετρήσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις Ευρωεκλογές. Καλώ τους παλαιούς και νέους φίλους και συντρόφους αλλά κι όσους απομακρύνθηκαν από εμάς, να έρθουν ν΄ αλλάξουμε μαζί ζητήματα και συμπεριφορές, που τους πλήγωσαν. Καλώ τους νέους ανθρώπους της Θεσπρωτίας να συμπορευτούν μαζί μας, και να κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζεται και το κόμμα κι η ελληνική κοινωνία, ώστε να προχωρήσουμε προς τα μπρος.