Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Λειτουργία θεατρικού εργαστηρίου για αποφυλακισμένους

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ

Η ΕΠΑΝΟΔΟΣ, έχοντας ως στόχο την προβολή του φορέα προς τα έξω καθώς επίσης την άρση του στίγματος και των στερεοτύπων των αποφυλακισμένων μέσω του πολιτισμού, προγραμματίζει μια σειρά δράσεων που περιλαμβάνει την λειτουργία θεατρικού εργαστηρίου, την παραγωγή οπτικού και κινηματογραφικού υλικού (μικρού μήκους ταινία) με θέμα την επανένταξη και την επιστροφή στην κοινωνία των πολιτών και την οργάνωση ημερίδας και διεθνούς συνεδρίου.

Στο θεατρικό εργαστήριο θα συμμετέχουν ωφελούμενοι της Επανόδου, οι οποίοι μέσω της δημιουργίας θεατρικής παράστασης, θα βιώσουν την ψυχωφελή και θεραπευτική διαδικασία της θεατρικής πράξης. Τα βασικά ζητούμενα του εργαστηρίου θα είναι η ανάπτυξη προσωπικών εργαλείων όπως η δημιουργικότητα, η καλλιέργεια των πνευματικών ικανοτήτων, η δύναμη της αυτό-βελτίωσης και η σημασία της συλλογικότητας.

Με στόχο την εξωστρέφεια και τη συνεργασία ανάμεσα σε χώρες του εξωτερικού, η ΕΠΑΝΟΔΟΣ καινοτομεί και προγραμματίζει να οργανώσει ημερίδα και διεθνές συνέδριο που θα αφορά την επανένταξη μέσω των τεχνών, με ομιλητές/συμμετέχοντες από αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς της Ελλάδας καθώς επίσης καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ανοίγοντας έτσι αποτελεσματικά έναν διάλογο για την δύναμη των τεχνών στην επανένταξη.

Ο φορέας μας καλωσορίζει τον υπεύθυνο του Θεατρικού Εργαστηρίου και λοιπών πολιτιστικών δράσεων της ΕΠΑΝΟΔΟΥ κ. Στρατή Πανούριο και του εύχεται «Καλή επιτυχία» στο έργο του!

Δήλωση του Στρατή Πανούριου:

Μια νέα συνεργασία ξεκινά με τον Φορέα της ΕΠΑΝΟΔΟΥ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΑΝΟΔΟΥ και στον Πρόεδρο Δρ. Χρήστο Κουρούτζα, καθώς και στην διευθύντρια Δρ. Φωτεινή Μηλιώνη, για τη δυνατότητα που μου έδωσαν να ενταχθώ στο δυναμικό του Φορέα. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλες και όλους τους συμμετέχοντες σ’ αυτό το καινοτόμο και ουσιαστικό ταξίδι διαμέσου του διαλόγου και των τεχνών.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Στρατή Πανούριου