Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Κόντρα Νταή – Λώλου για το ΕΙΝ και το Τσιπουρίκι

Μία ανάρτηση του Παναγιώτη Νταή που την μοιράστηκε δημόσια, αλλά χωρίς το χαρακτηριστικό στοιχείο να σταλεί στον τοπικό τύπο, ως δελτίο τύπου, έφερε την αντίδραση του δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλου.

Η αλήθεια είναι ότι η επικοινωνία σε αυτές τις εκλογές γίνεται μέσω του facebook με όλα τα μειονεκτήματα αυτού του τρόπου επικοινωνίας. Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί αλγόριθμους και η κάθε ανάρτηση είναι ορατή κατά βάση σε συγκεκριμένους αποδέκτες που στις πλείστες περιπτώσεις είναι υποψήφιοι του συνδυασμού ή κάποιοι φίλοι και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για καθολική διάχυση της πληροφορίας. Μάλιστα, υπάρχει και η παγίδα, αν και η πληροφορία διακινείται εντός μιας φούσκας, να δίνεται η ψευδαίσθηση μιας συνολικότερης διάχυσης. Σε αυτά τα πλαίσια ήταν και η ανάρτηση του κ. Νταή.

Η ανακοίνωση του δημάρχου Ηγουμενίτσας αναφέρει:

Απάντηση στο δημοσίευμα του επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης  και Αλληλεγγύης», κ. Παναγιώτη Νταή για το ΕΙΝ και το Τσιπουρίκι

Ο κ. Νταής εξακολουθεί να επιβεβαιώνει την άγνοιά του για τα τεκταινόμενα στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

Το έργο μετατροπής του ΕΙΝ σε πολιτιστικό πολυχώρο εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ στις 07-06-2019 και στη συνέχεια στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ στις 08-06-2020, έχοντας τις σχετικές εγκρίσεις και λαμβάνοντας τις αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις.

Για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε και τη νομιμοποίηση των γενομένων διαχρονικά πρόσθετων παρεμβάσεων με οικοδομική άδεια του 1970, δρομολογήθηκε η επίλυσή του στο αμέσως επόμενο διάστημα, υπό τη διαρκή παρακολούθηση των υπηρεσιών του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Το ίδιο συμβαίνει και με το έργο κατασκευής του θεάτρου στο Τσιπουρίκι, που άρχισε το μακρινό 2011 και βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και για το οποίο διευθετούνται τα τελευταία τεχνικά προβλήματα με πρωτοβουλίες και πάλι της παρούσης Δημοτικής Αρχής.

Τα υπόλοιπα που αναφέρονται στην ανακοίνωση του κ. Νταή είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα που δεν θα ακολουθήσουμε.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Ιωάννης Λώλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού «Δύναμη Προοπτικής»

Για την ολοκληρωμένη εικόνα των αναγνωστών μας αναζητήσαμε την ανάρτηση του κ. Νταή η οποία είναι η εξής:

ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ;

Αποκαλυπτική ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, σχετικά με την πορεία εκτέλεσης δύο σημαντικών έργων πολιτιστικών υποδομών στην πόλη. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Δημάρχου, το έργο της μετατροπής του ΕΙΝ σε πολυχώρο πολιτισμού έχει βαλτώσει, γιατί τώρα – κατόπιν εορτής – αποδείχθηκε κατόπιν καταγγελίας μάλιστα, ότι το κτήριο δεν έχει άδεια δόμησης. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι ο Δήμος δεν γνώριζε για την έλλειψη αυτή. Δυσκολευόμαστε επίσης να αντιληφθούμε πως ένα έργο εντάσσεται σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, χωρίς τον έλεγχο τήρησης στοιχειωδών προϋποθέσεων. Την ανυπαρξία οργάνωσης και την επίδειξη προχειρότητας την πληρώνουμε ακριβά. Για πόσο ακόμα;

Αλλά και το δεύτερο έργο πολιτιστικής υποδομής, το υπαίθριο θέατρο στο Τσιμπουρίκι, έχει σοβαρό πρόβλημα. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Δήμαρχο, τώρα που το έργο βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, διαπιστώθηκε ότι η μελέτη δεν είναι σωστή και ότι το αποτέλεσμα δεν είναι λειτουργικό. Και τι θα γίνει δηλαδή; Θα ξηλωθούν οι κερκίδες και θα κατασκευαστούν εκ νέου με βάση μια άλλη μελέτη; Ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα; Και για πόσο ακόμα;