Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα

Κανείς εφησυχασμός! Να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα και να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή

Σε εκδήλωση – συζήτηση της ΚΟ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη μίλησε την Τετάρτη ο Νεκτάριος Τριάντης μέλος της Κ.Ε. και γραμματέας της Ε.Π. Ηπείρου –Κέρκυρας –Λευκάδας του ΚΚΕ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας. Την εκδήλωση άνοιξε η Χρυσηίδα Γεωργίου  γραμματέας της Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ, ενώ υπήρξαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και ακολούθησε πλούσια συζήτηση.

Στην ομιλία του ο Νεκτάριος Τριάντης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις τελευταίες εξελίξεις του πολέμου: «Η προσωρινή και εύθραυστη εκεχειρία δεν μπορεί να εφησυχάσει κανέναν και να σκεπάσει τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει το Ισραηλινό κράτος. Το ΚΚΕ συνεχίζοντας τις πολύμορφες εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων, που εμπνέει τη λαϊκή πάλη των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο.

Απαιτούμε να σταματήσει άπαξ διά παντός η σφαγή στη Γάζα και να τερματιστεί η κατοχή! Δεν το χωρά το μυαλό, δεν αντέχεται η εικόνα των βρεφών, των παιδιών που είναι τυλιγμένα στα σάβανα, των τραυματισμένων, των ασθενών που τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν, των γιατρών και των νοσηλευτών που με αυτοθυσία προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται, όπως είδαμε στο διαλυμένο νοσοκομείο “Αλ Σίφα” και σε άλλα νοσοκομεία που έχουν μετατραπεί σε νεκροταφεία.

Τώρα, μπορεί να κατανοηθεί και από τον πιο δύσπιστο πως το κράτος του Ισραήλ χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτώβρη και προχωρά στη δολοφονία του παλαιστινιακού λαού, για να εξαλείψει την αντίστασή του, να ακυρώσει κάθε περίπτωση ίδρυσης βιώσιμου, ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους και να επιβληθεί μόνιμη, στυγνή κατοχή στη Λωρίδα της Γάζας, να εκτοπιστούν οι Παλαιστίνιοι από τη γη τους, για να κινηθεί το κράτος – δολοφόνος απρόσκοπτα για να υλοποιήσει τα αιματοβαμμένα του σχέδια.

Δηλαδή, να αρπάξει τις ενεργειακές πηγές, τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου ανοιχτά της Λωρίδας της Γάζας, να τα ενώσει με τα δικά του κοιτάσματα, Λεβιάθαν και Ταμάρ, ακόμα και με αυτά των ακτών του Λιβάνου, που εκμεταλλεύονται ισραηλινά, ευρωπαϊκά και αμερικανικά μονοπώλια, να εκμεταλλευτεί τα λιμάνια ως σταθμούς διαμετακόμισης εμπορευμάτων και ένα μεγάλο παραλιακό μέτωπο, ένα φιλέτο για το τουριστικό κεφάλαιο.

Αυτή είναι η επιδίωξη της αντιδραστικής κυβέρνησης Νετανιάχου, η οποία σχηματίστηκε με επιλεγμένα ακροδεξιά στοιχεία που μιλούν ακόμα και για πυρηνική ισοπέδωση της Γάζας. Το αποτέλεσμα θα κριθεί από την παλαιστινιακή αντίσταση, τη διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών και την πορεία των αντιθέσεων ανάμεσα στις ισχυρές καπιταλιστικές χώρες, ακόμα και τις αντιθέσεις μέσα στις ΗΠΑ, που δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην Ασία – Ειρηνικό στον ανταγωνισμό με την Κίνα.

Η πίεση που ασκείται δυναμώνει. Η φωνή των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών στην Ελλάδα όλο αυτό το διάστημα ενώνεται με τη φωνή των κομμουνιστών, των αγωνιστών στο ίδιο το Ισραήλ, των εκατομμυρίων των διαδηλωτών σε όλη την υδρόγειο, που ξεπερνούν τις απαγορεύσεις και την καταστολή των αστικών κυβερνήσεων και απαιτούν “Λευτεριά στην Παλαιστίνη”!

Το ΚΚΕ επιμένει για:

  • Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και των συνεπειών της.
  • Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα της 4ης Ιουνίου του 1967.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων και άλλων πολιτικών κρατούμενων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στηρίζουν το κατοχικό κράτος του Ισραήλ και τα ΝΑΤΟικά σχέδια για λογαριασμό της αστικής τάξης

Συνεχίζουμε μαχητικά! Οι κομμουνιστές μαζί με τον λαό από τη μια πλευρά, τη σωστή πλευρά της Ιστορίας, και από την άλλη το κράτος του Ισραήλ, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μαζί με τα ακροδεξιά – φασιστικά εκτρώματα που στηρίζουν το κράτος – δολοφόνο.

Ο,τι και να ισχυριστούν ο Μητσοτάκης, ο Κασσελάκης και ο Ανδρουλάκης, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλό τους. Η στάση τους στο πλευρό του “θύτη” είναι σε κάθετη αντίθεση με τη θέληση και την επιλογή του λαού μας, που είναι στο πλευρό του “θύματος”, του παλαιστινιακού λαού.

Ο βασικός λόγος που καθορίζει την πολιτική τους επιλογή υπέρ του κράτους του Ισραήλ είναι τα συμφέροντα των ελληνικών μονοπωλίων, των μεγάλων ομίλων που παίρνουν μέρος στα ενεργειακά σχέδια στην Ανατολική Μεσόγειο, μέσα από το σχήμα συνεργασίας Ισραήλ – Ελλάδα – Κύπρος με την εποπτεία των ΗΠΑ, για την τροφοδότηση της ΕΕ με το φυσικό αέριο αυτής της περιοχής στην πορεία της ενεργειακής απεξάρτησης από τη Ρωσία.

Όλοι τους “καίγονται” για την ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ, Κύπρου, Ελλάδας και την υλοποίηση του ενεργειακού αγωγού “East Med”, την ανάπτυξη με κριτήριο τα κέρδη των καπιταλιστών που τα αποκαλούν “εθνικό συμφέρον”, σε κάθετη αντίθεση με τα συμφέροντα των ανθρώπων του μόχθου……………..

Τι λένε ακόμα τα αστικά κόμματα; Λένε πως οι στρατηγικές σχέσεις με το Ισραήλ προκύπτουν και από τον στόχο της αντιμετώπισης της Τουρκίας, σύμφωνα με το παράξενο σχήμα “ο εχθρός του εχθρού σου είναι φίλος σου”. Αλλά είναι κατάντια και προσβολή στον λαό μας, να υποστηρίζει μια κυβέρνηση, ένα κόμμα πως η ισραηλινή αστική τάξη που κινείται με το κριτήριο των δικών της ταξικών επιλογών, θα μετατραπεί σε προστάτη της ασφάλειας του λαού μας, μέσα στο ιμπεριαλιστικό σύστημα στο οποίο αλλάζουν οι συμμαχικοί “άξονες” και “αντιάξονες” και πριν τα τωρινά γεγονότα είχε σημειωθεί επαναπροσέγγιση της τουρκικής και της ισραηλινής αστικής τάξης.

Τώρα περισσότερες λαϊκές δυνάμεις μπορούν να δούνε καλύτερα πως η φιλοκατοχική στάση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη γενικότερη πολιτική της εμπλοκής στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, τη διάθεση των αμερικάνικων βάσεων στη Σούδα, στη Λάρισα, στη Μαγνησία, στην Ελευσίνα, στο Ακτιο, στο πλευρό του κράτους του Ισραήλ και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, έχοντας μετατρέψει τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο, βάζοντας σε κίνδυνο τον λαό μας, στο στόχαστρο αντιποίνων.

Συνεπώς, δεν υπάρχει κόκκος αλήθειας στον ισχυρισμό πως η Ελλάδα αποτελεί “πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας” που αναμασά διαρκώς ο πρωθυπουργός.»

Αναφερόμενος στην εσωτερική κατάσταση είπε: ¨

«Τα  καπιταλιστικό κέρδος, τα δισ. του υπερμνημονίου του Ταμείου Ανάκαμψης για τα μονοπώλια και η αποκαλούμενη “πράσινη μετάβαση” της ΕΕ επεκτείνουν την ενεργειακή φτώχεια και έχουν πυροδοτήσει τον πληθωρισμό, το αβάσταχτο κύμα ακρίβειας, στα τρόφιμα, στα ενοίκια, το ρεύμα και τα καύσιμα, σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, εξαερώνοντας τους μισθούς και συντάξεις φτώχειας που έχουν δεχθεί συντριπτικό πλήγμα από όλες τις κυβερνήσεις.

Η τεράστια χρηματοδότηση του μεγάλου κεφαλαίου και η φοροαπαλλαγή του, τα 6 και πάνω δισ. για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ κάθε χρόνο, έχουν οδηγήσει στη φοροληστεία των λαϊκών οικογενειών και η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή νομοσχέδιο που ξεσκίζει τους αυτοαπασχολούμενες επαγγελματίες και επιστήμονες, τους απειλεί με κλείσιμο προς όφελος των μεγάλων ομίλων.

Η υγεία του λαού συνθλίβεται στις συμπληγάδες της εμπορευματοποίησης, της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης, τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας αντιμετωπίζουν συνθήκες διάλυσης. Ισχυροποιείται η εμπορευματοποίηση και η επιχειρηματικότητα στην Παιδεία, υποβαθμίζεται η μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. Το ενδεχόμενο νέας καπιταλιστικής κρίσης είναι ανοιχτό.

Στις συνθήκες αυτές είναι επιτακτικά αναγκαίος ο μαζικός και συνδυασμένος αγώνας, σε πολλά μέτωπα, για την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου και την ψήφιση της πρότασης νόμου και της τροπολογίας που καταθέτει το ΚΚΕ για την ανακούφιση των αυτοαπασχολούμενων. Ενάντια στην ακρίβεια με την κατάργηση του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων κατανάλωσης, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

Άμεση κάλυψη των κενών στις δημόσιες μονάδες Υγείας, αποκλειστικά δημόσιο – δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, να μην περάσουν οι σχεδιασμοί για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, να καταδικαστεί καθολικά ο ταξικός κρατικός προϋπολογισμός των “ματωμένων πλεονασμάτων”. Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του κ.ά.

Οι κομμουνιστές, οι φίλοι του Κόμματος και οι συμπορευόμενοι, στην πρώτη γραμμή, στην Θεσπρωτία και σε όλη τη χώρα! Μαχητικά, στην καθημερινή διαπάλη, με εφόδιο την επιστημονικά επεξεργασμένη πολιτική του ΚΚΕ, που εκφράζει τις λαϊκές ανάγκες, δίνει προοπτική και διέξοδο στα αδιέξοδα του εκμεταλλευτικού συστήματος, αποτελεί βάση συσπείρωσης και κινητοποίησης λαϊκών δυνάμεων, με πυξίδα την εργατική εξουσία, τη νέα σοσιαλιστική – κομμουνιστική κοινωνία.

Με οργανωμένη, πλατιά διαφωτιστική δουλειά και τη δράση στο εργατικό – λαϊκό κίνημα μπορεί να δυναμώσει το ρεύμα της αμφισβήτησης στην κυρίαρχη πολιτική, να κερδηθούν ακόμα περισσότερες δυνάμεις και να καταγραφεί αυτό μέσα στους αγώνες και στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιούνη. Να βγει πολύ δυνατό το ΚΚΕ, δυνατός ο λαός, στην πάλη ενάντια στην ΕΕ των μονοπωλίων, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, να προσπεράσουν οι εργαζόμενοι τα κάθε λογής αναχώματα που ετοιμάζουν τα μεγάλα συμφέροντα στα παρασκήνια».