Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Κεφίρ και παγωτό: ένας υγιεινός και απολαυστικός συνδυασμός!

Το κεφίρ και το παγωτό είναι δύο τροφές που συχνά θεωρούνται αντίθετα μεταξύ τους καθώς το πρώτο είναι ένα υγιεινό σνακ ενώ το άλλο ένα γλύκισμα. Το κεφίρ είναι ένα υγιεινό ρόφημα που περιέχει προβιοτικά, ενώ το παγωτό είναι ένα γλυκό και επιδόρπιο με πολλές θερμίδες. Ωστόσο, αυτές οι τροφές μπορούν να συνδυαστούν και να δημιουργήσουν ένα υγιεινό και απολαυστικό γλυκό.

Το κεφίρ είναι ένα ρόφημα που παρασκευάζεται με την προσθήκη ζύμης κεφίρ σε γάλα. Η ζύμη κεφίρ είναι ένα σύνολο βακτηρίων και ζυμών που προκαλεί τη ζύμωση του γάλακτος με αποτέλεσμα να δημιουργεί ένα ρόφημα με ελαφρώς ξινή γεύση και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Αν αναζητήσετε στο διαδίκτυο κεφίρ οφέλη https://stamou.gr/product/kefir-lefko/ θα βρείτε μια μεγάλη λίστα με τις ιδιότητες στον οργανισμό. Το κεφίρ είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, ασβεστίου, καλίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Τα προβιοτικά του κεφίρ είναι ευεργετικά για την υγεία του εντέρου, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ισορροπίας της χλωρίδας του εντέρου.

Το παγωτό https://stamou.gr/product/pagota/ είναι ένα γλυκό επιδόρπιο που παρασκευάζεται με την προσθήκη ζάχαρης, γάλακτος, κρέμας γάλακτος και αυγών. Το παγωτό είναι πλούσιο σε θερμίδες, λιπαρά και ζάχαρη. Ωστόσο, το παγωτό μπορεί να γίνει πιο υγιεινό με την αντικατάσταση της ζάχαρης με γλυκαντικά χαμηλότερης θερμιδικής αξίας, τη χρήση γάλακτος χαμηλών λιπαρών ή σόγιας και την προσθήκη φρούτων ή άλλων θρεπτικών συστατικών.

Ένας τρόπος για να συνδυάσετε το κεφίρ και το παγωτό είναι να φτιάξετε μια συνταγή με υλικά χαμηλής θερμιδικής αξίας. Για να φτιάξετε υγιεινό παγωτό με κεφίρ, θα χρειαστείτε:

  • 1 φλιτζάνι κεφίρ
  • 1/2 φλιτζάνι φρούτα (προαιρετικά)
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη ή γλυκαντικό χαμηλότερης θερμιδικής αξίας (προαιρετικά)
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Σε ένα μπλέντερ, χτυπήστε το κεφίρ, τα φρούτα, τη ζάχαρη ή το γλυκαντικό και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα δοχείο και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.

Μια άλλη συνταγή για κεφίρ και παγωτό είναι να φτιάξετε ένα γλύκισμα με κεφίρ και σοκολάτα. Για να φτιάξετε παγωτό με κεφίρ και σοκολάτα, θα χρειαστείτε:

  • 1 φλιτζάνι κεφίρ
  • 1/2 φλιτζάνι κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη ή γλυκαντικό χαμηλότερης θερμιδικής αξίας (προαιρετικά)
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Σε ένα μπλέντερ, χτυπήστε το κεφίρ, το κακάο, τη ζάχαρη ή το γλυκαντικό και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα δοχείο και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.

Το υγιεινό παγωτό με κεφίρ είναι μια καλή επιλογή για ένα γλυκό που είναι τόσο νόστιμο όσο και θρεπτικό. Το κεφίρ παρέχει προβιοτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά, ενώ το παγωτό προσφέρει μια αίσθηση απόλαυσης.