Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Καχριμάνης: Συμπαραστάτες  της Ηπείρου οι Έλληνες αιρετοί του εξωτερικού

Καχριμάνης: Συμπαραστάτες  της Ηπείρου οι Έλληνες αιρετοί του εξωτερικού

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑ.Δ.Ε.Ε.), τα οποία συνόδευε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, επισκέφθηκαν σήμερα τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, με επίκεντρο της συζήτησης που ακολούθησε τα εθνικά θέματα, αλλά και ζητήματα που αφορούν την Ήπειρο. 

 «Σας καλωσορίζω στη χώρα του Πύρρου και των αρχαίων Μολοσσών.  Σε έναν τόπο που αγωνίζεται, που κάθε ημέρα αλλάζει προς το καλύτερο», τόνισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υποδεχόμενος την αντιπροσωπεία.  

Ο Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε στο ιστορικό και πολιτιστικό παρελθόν της Ηπείρου και στη διαμόρφωση της σημερινής της γεωγραφικής θέσης από τις κατά καιρούς αποφάσεις των μεγάλων δυνάμεων. Αναλυτική αναφορά έκανε στη  μεγάλη διασπορά των Ηπειρωτών ανά τον κόσμο, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τη στήριξη των αποδήμων και ειδικά των Εθνικών Ευεργετών στη στήριξη του Ελληνισμού σε δύσκολες περιόδους και μετέπειτα- μετά τη λήξη των μακροχρόνιων πολέμων-  στην εδραίωση του Ελληνικού Κράτους. 

«Δεν είναι τυχαίο ότι τα ¾ των Εθνικών Ευεργετών είναι Ηπειρώτες», υπογράμμισε, τονίζοντας ιδιαίτερα την τιμητική- εκτός όλων των άλλων- για την Ήπειρο εκλογή του κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, ως Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και τη γενική αναγνώριση της έως τώρα επιτυχημένης θητείας του στο Κοινοβούλιο. 

 Ως προς τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ηπείρου, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ανέφερε ότι σταδιακά τα τελευταία χρόνια η Περιφέρειά μας κερδίζει συνεχώς έδαφος εξαιτίας και της βελτίωσης των οδικών υποδομών.  Έκανε λόγο στην αύξηση που παρουσιάζει ο τουρισμός, χάρη και στις μεγάλες δυνατότητες που παρέχει το φυσικό της περιβάλλον, συνδυάζοντας θάλασσα και βουνό, προσθέτοντας ότι  πρωταρχική επιδίωξή  της Περιφέρειας είναι η παραγωγή ποιοτικών τοπικών προϊόντων, τα οποία να μπορούν στη συνέχεια να ταξιδεύουν σε όλο το εξωτερικό. 

Ο Περιφερειάρχης, καταλήγοντας,    ζήτησε  από τα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης να προβάλλουν και να στηρίζουν -εκτός της Ελλάδος -και τις πρωτοβουλίες που έχουν σχέση με την ανάπτυξη εμπορικών και τουριστικών σχέσεων της Ηπείρου  με τις χώρες  στις οποίες εκλέγονται. 

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ευχαρίστησε τον κ. Περιφερειάρχη για την υποδοχή που τους έγινε, ενώ ως προς τους σκοπούς της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, ανέφερε ότι είναι ένας Οργανισμός που ενώνει παγκοσμίως στελέχη που έχουν εκλεγεί στον τόπο τους, τα οποία «δυναμώνουν και πολλαπλασιάζουν τη φωνή της Ελλάδος, εκεί που ο λαός τους έχει αναδείξει σε θέσεις αιρετές. 

«Το Δ.Σ. αποφάσισε – συνέχισε ο Πρόεδρος της Βουλής- στο πλαίσιο της ενημέρωσης και αλληλεπίδρασης να επισκεφθεί και την Ήπειρο και τα Ιωάννινα, ώστε με την επιτόπου γνώση των θεμάτων, των προοπτικών και των δυνατοτήτων της Ηπείρου, να μπορέσουν στους τόπους τους με την επιρροή και την αγάπη τους, να συμβάλλουν και στους δικούς μας στόχους. Εκτός δηλαδή από πρεσβευτές της Ελλάδος, να τους κάνουμε και πρεσβευτές της Ηπείρου και πρεσβευτές των Ιωαννίνων διεθνώς και είναι όλοι τους διατιθέμενοι να μας βοηθήσουν».  

 Ο  Πρόεδρος του ΔΣ.  κ. Λεωνίδας Ραπτάκης,  (γερουσιαστής στην Πολιτεία Road Ιsland των ΗΠΑ), ευχαρίστησε με τη σειρά του για τη θερμή υποδοχή που τους έγινε και στη συνέχεια παρουσίασε τα παρευρισκόμενα μέλη που ήταν οι: Έφη Τριανταφυλλοπούλου, Α’ Αντιπρόεδρος ΠΑ.Δ.Ε.Ε και Βουλευτής στο Τορόντο (Καναδάς), Στηβ Γεωργανάς Β’ Αντιπρόεδρος ΠΑ.Δ.Ε.Ε και  Μέλος της Βουλής της Αυστραλίας, Άννυ Κουτράκη, Μέλος του Κοινοβουλίου του Κεμπέκ (Καναδάς), Υφυπουργός Τουρισμού και μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για Μεταφορές & Υποδομές, Στέφαν Παππάς, Πολιτειακός Γερουσιαστής Ουαϊόμινγκ (ΗΠΑ), Νικόλ Κλαρίδη βουλευτής Κονέκτικατ ΗΠΑ, Βαγγέλης Ντούλες  και Νίκος Κουρής βουλευτές στην Αλβανία. 

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης- στην οποία παρευρίσκονταν και οι Αντιπεριφερειάρχες Αγνή Νάκου – Δασούλα, Χάρης Λαζάνης, Αικατερίνη Αρλέτου, από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη δόθηκαν αναμνηστικά δώρα στους ομογενείς αιρετούς.