Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Κατασκευή Πράσινου σημείου στην Ηγουμενίτσα

Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή Πράσινου σημείου 

στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Υπεγράφη σήμερα 16 Ιουνίου 2023 με την Ανάδοχο «Κ/ΞΙΑ 4 ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΤΙΑΝΗΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΚΥΡΙΤΣΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Κατασκευή Πράσινου Σημείου Δήμου Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 719.160,00 συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%. 

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», σε ποσοστό 93,5131%, ενώ η υπολειπόμενη δαπάνη θα καλυφθεί από τη ΣΑΤΑ Δήμου Ηγουμενίτσας.

Το Πράσινο Σημείο του Δήμου Ηγουμενίτσας χωροθετείται σε έκταση 25 περίπου στρεμμάτων στην Νέα Σελεύκεια. Θα αποτελέσει έναν οργανωμένο χώρο, οριοθετημένο και διαμορφωμένο με την κατάλληλη υποδομή και εξοπλισμό, ώστε οι πολίτες να αποθέτουν χωριστά ανακυκλώσιμα αστικά απόβλητα ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα, προκειμένου αυτά να προωθηθούν για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση.

Με την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος ανέφερε τα εξής:

«Κάνουμε το όραμά μας πράξη, για ένα φιλικό στο περιβάλλον σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων. Με τη δημιουργία του Πράσινου Σημείου στοχεύουμε στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και διαμορφώνουμε μια νέα νοοτροπία στα ζητήματα διαχείρισης των αποβλήτων».