Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Καταγγελία: μαθητής στην Παραμυθιά έπαθε κρίση επιληψίας και δεν υπήρχε ασθενοφόρο

Ανακοίνωση – Καταγγελία της κ.ο. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ(μ-λ) 

Ένα ακόμη περιστατικό στην Παραμυθιά, έρχεται να προστεθεί σε όλα αυτά τα καθημερινά που συνθέτουν τον σύγχρονο ΜΕΣΑΙΩΝΑ! Την Παρασκευή, ένας μαθητής στο Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς, σε ώρα μαθήματος παθαίνει κρίση επιληψίας και ενώ οι δάσκαλοι κάλεσαν αμέσως για ασθενοφόρο (ΕΚΑΒ) πήραν απάντηση μέσω … Ηγουμενίτσας. Το μοναδικό ασθενοφόρο στην Παραμυθιά είχε φύγει για Γιάννενα με αποτέλεσμα να περιμένουν εκείνο της Ηγουμενίτσας. Μισή ώρα μετά, με συνδρομή τοπικού γιατρού, αφού έκανε κύκλο λόγω έργων! το περιστατικό έλαβε αίσιο τέλος για το μαθητή. Δεν είναι ούτε αστεία ούτε και μικρά τα περιστατικά αυτά όμως για να περνάνε έτσι!

Η υποστελέχωση σε προσωπικό (όλων των ειδικοτήτων) , οι ατελείωτες ελλείψεις σε υλικό εξοπλισμό (από μηχανήματα μέχρι ασθενοφόρα) είναι καθεστώς από άκρη σε άκρη της χώρας. Φυσικά, οι ντόπιοι παράγοντες κοροϊδεύουν και προκαλούν το λαό όταν μιλούν για αναβάθμιση του Νοσοκομείου Φιλιατών και άλλα φύκια για μεταξωτές κορδέλες.   

Την ίδια στιγμή που τα εκατομμύρια ρέουν άφθονα για το μεγάλο κεφάλαιο μέσα και έξω από τη χώρα, μας λένε ωμά πως δεν τους ενδιαφέρει η ΖΩΗ μας. Να θυμίσουμε τι συνέβη έξω από το κλειστό! Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου. Δεν θα έχουμε νοσηλευτές, γιατρούς και μονάδες Υγείας χτυπώντας έτσι το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην δωρεάν περίθαλψη. Οι πολιτικές όλων των Κυβερνήσεων διαχρονικά εκεί στοχεύουν.  

Δεν μπαίνουμε στη συζήτηση για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να υπάρχει και δεύτερο ασθενοφόρο ή και δεύτερος οδηγός που να κάθεται επειδή δεν έχει πολλά περιστατικά. Να  τελικά που έχει! ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΣΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ χρειάζονται και ακόμη περισσότερα και να γίνουν προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες που υπάρχουν ελλείψεις. 

H ομηρία της ανανέωσης των συμβάσεων των επικουρικών στο Φιλιάτι να σταματήσει και να μονιμοποιηθούν όλοι. Να μην απολυθεί καμία καθαρίστρια.  Να γίνουν μαζικές γενικές συνελεύσεις και να παρθούν αποφάσεις αγώνα, αντίστασης στο Μεσαίωνα και να διεκδικήσουν από κοινού λαός και Υγειονομικοί, το Δικαίωμα στην Πλήρη κσιΔωρεάν Υγεία και Περίθαλψη.