Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Θύμα έλλειψης ασθενοφόρου 65χρονος από το Καναλάκι

Βρισκόμαστε στο 2023 και ακόμα χάνονται ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν υπήρχε η άμεση και σωστή ιατρική βοήθεια. Στο βωμό των κερδών ή της ιδεοληψίας ή της πολιτικής επιλογής η υγεία στην Ελλάδα έχει υποβαθμιστεί πάρα πολύ και η υποβάθμιση συνεχίζεται.

Θύμα αυτής της υποβάθμισης ήταν και ένας 65χρονος από το Καναλάκι Πρέβεζας και ήρθε στην επικαιρότητα η έλλειψη ασθενοφόρου και προσωπικού  στο σταθμό του ΕΚΑΒ στο χωριό Μεσοπόταμο Πρέβεζας, αλλά και στα Κέντρα Υγείας Πάργας και Καναλακίου.

Ο άτυχος άνδρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και σωριάστηκε στο έδαφος, όπου και τον βρήκε ένας κάτοικος της περιοχής, ο οποίος και ειδοποίησε την αστυνομία. Ο αξιωματικός υπηρεσίας ειδοποίησε το ΚΥ Καναλακίου όπου πήρε την απάντηση ότι δεν υπήρχε ασθενοφόρο και θα έπρεπε να έρθει κάποιο από την Πρέβεζα, περίπου σε 1 ώρα.

Ο άνδρας τελικά μεταφέρθηκε με περιπολικό στο ΚΥ αλλά δυστυχώς εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Σύμφωνα με το KanalakiNews η διακομιδή ασθενών με Ι.Χ. στα χωριά του Δήμου Πάργας τείνει να γίνει ο κανόνας – και όχι η εξαίρεση-, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου στα Κέντρα Υγείας αλλά και στο σταθμό του ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο. Και όταν πάει ασθενοφόρο αυτό έρχεται από την Πρέβεζα ή την Ηγουμενίτσα και έτσι χάνεται πολύτιμος χρόνος που μπορεί να στοιχίσει ανθρώπινες ζωές.

Τα ΚΥ του δήμου Πάργας λειτουργούν οριακά με ελάχιστο προσωπικό και με βασικό “όπλο” το φιλότιμο των γιατρών και των εργαζόμενων. Αλλά υγεία με μόνο το φιλότιμο δεν μπορεί να υπάρξει.

Πρέπει ο δήμος Πάργας αλλά και οι κάτοικοι να αντιδράσουν δυναμικά και να πιέσουν την πολιτεία επιτέλους να αναβαθμίσει την δημόσια υγεία γιατί δικαίωμα στην υγεία δεν έχουν μόνο οι έχοντες και κατέχοντες.