Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Η Χίος τίμησε Ρότσα – Κάβουρα

Η Χίος τίμησε Ρότσα – Κάβουρα

Δύο «υπεραθλητές» – ποδοσφαιριστές τίμησε η Χίος το Σάββατο 2/9/2023 στο «Φαφαλίειο Στάδιο Βροντάδου». Ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Χίου – Βροντάδου τίμησε για την πολύτιμη προσφορά τους στο Ελληνικό ποδόσφαιρό, τον Χουάν Ραμόν Ρότσα και τον Χιώτη Δημοσθένη Κάβουρα, παρουσία δυο ακόμη συμπαικτών τους στον Παναθηναϊκό την δεκαετία του ’80, τον Μιχάλη Γεροθόδωρο και τον Στέφανο Παπαθεοδώρου.

Τόσο ο Χουάν Ρότσα, όσο και ο Κάβουρας ξεκίνησαν ως μεγάλα ταλέντα στο χώρο του Στίβου, αλλά τελικά τους κέρδισε η «στρογγυλή θεά». Παρουσία αρκετών φίλων του ποδοσφαίρου και ειδικότερα του Παναθηναϊκού, αγωνίστηκαν σε φιλικό αγώνα Παλαιμάχων, στον οποίο ξεδίπλωσαν κάποιες πτυχές του ποδοσφαιρικού τους ρεπερτορίου. 

Σχεδόν μετά από μισό αιώνα παρουσίας στην χώρα μας ο Χουάν έχει αφήσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, πολλά ποδοσφαιρικά επιτεύγματα, αλλά έγινε αγαπητός από τον φίλαθλο κόσμο γιατί αποτέλεσε «πρότυπο αθλητή, με ακέραιο χαρακτήρα και ήθος… Σκεφτείτε ότι τα δύο πρώτα χρόνια συνύπαρξης μας στον Παναθηναϊκό, εγώ του μιλούσα στον πληθυντικό…», παραδέχτηκε σε δηλώσεις του ο Δημοσθένης Κάβουρας. 

Ο επί τετραετία προπονητής του Θεσπρωτού Ηγουμενίτσας, είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου, που έχει φτάσει στα ημιτελικά του κυπέλου πρωταθλητριών – Τζάμπιον Λιγκ, τόσο ως ποδοσφαιριστής (1985), όσο και ως προπονητής (1996). Φεύγοντας από τη Χίο έμεινε εντυπωσιασμένος από την υποδοχή, τη διοργάνωση της εκδήλωσης τιμής στο πρόσωπο του, αλλά και από το υπέροχο, όπως τόνισε πολλές φορές «Φαφαλίειο Στάδιο Βροντάδου». 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγώνα μικτών ομάδων από τις ακαδημίες του νησιού της μαστίχας και ακολούθησαν ομιλίες των τεσσάρων εκπροσώπων του τριφυλλιού, στους μελλοντικούς ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα οι παλαίμαχοι άσσοι τόνισαν στα παιδιά την ανάγκη για ισορροπημένη διατροφή και προσωπική ζωή, πολύ δουλεία και κυρίως όπως είπε χαρακτηριστικά ο Χουάν Ραμόν Ρότσα: «να έχετε πολύ ψηλά τη λέξη ΣΕΒΑΣΜΟΣ, γιατί θα σας βοηθήσει στο ποδόσφαιρο, αλλά και στη ζωή σας», προέτρεψε δε τους γονείς να μην νουθετούν ποδοσφαιρικά τα παιδιά τους και να εμπιστεύονται τη δουλειά και την γνώση των ειδικών – προπονητών τους. 

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις στα τιμώμενα πρόσωπα και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον φιλικό αγώνα παλαιμάχων φίλων του ΠΑΟ με την ομάδα παλαιμάχων Χίου – Βροντάδου. Σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης αγωνίστηκε ο Χουάν, προσφέροντας μερικές από τις μαγικές του ενέργειες στον αγωνιστικό χώρο. Το σφύριγμα της λήξης από τον παλαίμαχο διαιτητή Κώστα Αυγουστή, βρήκε τις ομάδες ισόπαλες 3-3. Σκόρερ του πρώτου τέρματος της συνάντησης χρήστηκε ο Δημοσθένης Κάβουρας, δεχόμενος μπαλιά από τον Χουάν, θυμίζοντας κάτι από τα παλιά.     

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο ΧΟΥΑΝ ΡΑΜΟΝ ΡΟΤΣΑ, αναφέρθηκε και στον Παναθηναϊκό της σύγχρονης εποχής: «Γίνεται από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, πολύ καλή δουλειά στον Παναθηναϊκό. Χρειάζεται υπομονή για να επανέλθει η ομάδα στα επίπεδα που είχε συνηθίσει ο κόσμο της. Να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες και στήριξη τόσο στον Ιωαννίδη, όσο και στον Βαγιαννίδη, έτσι ώστε τα δυο αυτά ελληνόπουλα να ωφεληθούν προσωπικά, αλλά και ο σύλλογος μελλοντικά. Όσο αφορά στην κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ θα πω ότι ο ΠΑΟ πρέπει να «χτίσει» σε αυτά τα παιχνίδια των ομίλων ανεξάρτητα των αποτελεσμάτων. Θεωρώ ότι είναι ένας καλός όμιλος για τον Παναθηναϊκό».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Δημοσθένη Κάβουρα: «Ελπίζω και εύχομαι ο φετινός Παναθηναϊκός να είναι καλύτερος του περσινού και στο τέλος της σεζόν να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα που τόσο άδικα έχασε πέρσι, την τελευταία αγωνιστική. Χαίρομαι που ο Γιοβάνοβιτς δίνει ευκαιρίες και κάνει καλή διαχείριση όσο αφορά τη συμμετοχή στα παιχνίδια του Ιωαννίδη, που μας υπόσχεται πολλά για το μέλλον. Θεωρώ ότι ο όμιλος στην Ευρώπη για έναν καλό Παναθηναϊκό είναι βατός, χρειάζεται όμως προσπάθεια».