Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Η πρόταση Ριζόπουλου για τους ΤΟΕΒ

Η στρατηγική λύση του Σπύρου Ριζόπουλου για τους ΤΟΕΒ

Στη Θεσπρωτία έκανε στάση το οδοιπορικό του Σπύρου Ριζόπουλου. Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου με ένα αποκαλυπτικό βίντεο αναδεικνύει το ζήτημα έλλειψης νερού που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής με αποτέλεσμα να επηρεάζεται τόσο η ποιότητα της δουλειάς τους όσο και η παραγωγή τους.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου έχει κοντά του τρεις υποψηφίους με τους Ορίζοντες Ηπείρου στην ΠΕ Θεσπρωτίας καθώς δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα και γνωρίζουν από πρώτο χέρι πως έχουν διαμορφωθεί οι καταστάσεις. Πρόκειται για την Βασιλική Κωστάκη, τον Δονάτο Σοφία και τον Βαγγέλη Μπαϊκούση 

Το πρόβλημα τη έλλειψης νερού εδράζεται στα χρέη που έχουν οι ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ με αποτέλεσμα να είναι και οι μοναδικοί ΤΟΕΒ στην Ελλάδα που χρωστούν χρήματα για την ηλεκτρική ενέργεια. 

Ο κύριος Ριζόπουλος επιρρίπτει άμεσες ευθύνες στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη καθώς όπως αναφέρει με δική του παρότρυνση και δική του αποκλειστική ευθύνη οι ΤΟΕΒ Ηπείρου έχουν περιέλθει σε αυτή τη δεινή θέση. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις ρυθμίσεις για τα χρέη και καμία και καμία δεν τηρείται με αποτέλεσμα το πρόβλημα να πηγαίνει παρακάτω. 

Οι προτάσεις του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου για να βγουν οι ΤΟΕΒ από το τέλμα που έχουν περιπέσει είναι ξεκάθαρες. Ο Σπύρος Ριζόπουλος θα προωθήσει: 

-Προκαταβολή της κατά μέσο όρο κατανάλωσης του κάθε ΤΟΕΒ από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας. 

-Πάγωμα των παλιών χρεών μέχρι να υπάρξει συμφωνία με τη ΔΕΗ.

-Κατασκευή ενός πανηπειρωτικού φωτοβολταϊκού πάρκου για να συνδεθούν οι ΤΟΕΒ με στόχο να έχουν πρόσβαση σε φθηνή και συνάμα καθαρή ενέργεια.

-Επικαιροποίηση των αντλιοστασίων με στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργία τους. 

Δείτε το βίντεο