Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Η οικογένεια BVLGARI στην Παραμυθιά – Ποιον ευχαριστεί ο πρόεδρος της Παραμυθιάς – Ανακοίνωση του δήμου

Στην Παραμυθιά βρέθηκαν σήμερα μέλη της οικογένειας BVLGARI, σε μία, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Σουλίου, μη προγραμματισμένη επίσκεψη και περπάτησαν στην πόλη και ενημερώθηκαν για τις εργασίες στο σχολείο Βούλγαρη ενώ φωτογραφήθηκαν και έξω από το πρώτο εργαστήριο της οικογένειας στην Παραμυθιά.

Ο πρόεδρος της Παραμυθιάς Γιώργος Καλόγηρος με ανάρτηση του ευχαριστεί τον Ευάγγελο Ντάγκα γράφοντας χαρακτηριστικά: Σε αυτήν την προσπάθεια επανένωσης που είχε ξεκινήσει το 2017, το οφείλουμε σε έναν και μοναδικό άνθρωπο, που χωρίς ιδιοτέλεια συνεχίζει ακούραστα να βοηθάει τον τόπο μας. Σε ευχαριστούμε Vagelis Ntagkas

Για την επίσκεψη ο δήμος Σουλίου έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ BULGARI ΑΠΟ ΤΗΝ EKTAKTH ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Με αίσθημα ιδιαίτερης χαράς και τιμής, υποδεχτήκαμε σήμερα στην πόλη της Παραμυθιάς, το Nicola Bulgari, εγγονό του ευεργέτη της πόλης μας Σωτηρίου Βούλγαρη. Ο Nicola Bulgari, πραγματοποίησε μη προγραμματισμένη οικογενειακή επίσκεψη, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και πολυάριθμα μέλη της οικογένειάς του, με στόχο τα νεότερα μέλη αυτής να γνωρίσουν τον τόπο καταγωγής τους και να διατηρήσουν την επαφή με τις ρίζες τους. Η οικογένεια θέλησε να κρατήσει την παρουσία της διακριτική και ζήτησε να ενημερωθεί από το Δήμαρχο κ. Ιωάννη Σπ. Καραγιάννη και του συνεργάτες του για την εξέλιξη των εργασιών στο Κτίριο Βούλγαρη. Κατόπιν αιτήματος της οικογένειας επίσης, παρευρέθησαν στη συνάντηση η πρώην Δήμαρχος και νυν Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κα. Σταυρούλα Μπραΐμη, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παραμυθιάς κ. Γεώργιος Καλόγηρος και ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Ντάγκας.

Με βαθιά συγκίνηση οι επισκέπτες μας ξεναγήθηκαν από τους παρευρισκόμενους στο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου και άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα ο Δήμος έχει προγραμματίσει για την ανάδειξη της ιστορίας του οίκου Bvlgari, αλλά και του τόπου γενικότερα. Η οικογένεια δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένη από τη μουσειολογική και μουσειογραφική πρόταση που τους παρουσιάστηκε και η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Με ενθουσιασμό για το εγχείρημα, όλοι είχαν να μοιραστούν ιδέες και προτάσεις και δήλωσαν έτοιμοι για αλληλεπίδραση και παροχή στοιχείων και υλικού στο Δήμο και τη μελετητική ομάδα με στόχο την πληρέστερη και ορθότερη αποτύπωση της ιστορίας του οίκου.

Έπειτα από παρότρυνση των παρευρισκομένων, τα μέλη της οικογένειας Bulgari επισκέφτηκαν και το πρώτο κατάστημα-εργαστήριο του Σωτηρίου Βούλγαρη στο ιστορικό κέντρο. Φωτογραφήθηκαν στα στενά της πόλης και στη συνέχεια, η οικογένεια ζήτησε και επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίας της Παραμυθίας) καθώς και το μνημείο των 49 Προκριτών της Παραμυθιάς. Η σύντομη παρουσία των μελών της αυτοκρατορίας Bvlgari στο Δήμο μας έκλεισε με τον παράθεση γεύματος από το Δήμαρχο Σουλίου στον ποταμό Αχέροντα στη Γλυκή.

Το πρόσημο της έκτακτης αυτής επίσκεψης καταγράφεται ως 100% θετικό για τον τόπο μας. Ο Nicola Bulgari δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την υποδοχή, την οργάνωση σε ελάχιστο χρόνο, την ξενάγηση και τα όσα συζητήθηκαν. Υπερτόνισε τη διάθεσή του να συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο χρειαστεί από την πλευρά του για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος ανάδειξης της κληρονομιάς των Bulgari και δήλωσε ότι θα είναι παρών για τα εγκαίνια του Κτιρίου ώστε να λάβει το γεγονός και ο τόπος τη μέγιστη δυνατή δημοσιότητα. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς όλους και για την επίσκεψη και για τη θετική τους διάθεση για οποιαδήποτε συνδρομή.