Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Σουλίου για την ανάπλαση στο “πρώην Κτηνιατρείο”

Περί «ολυμπιακών» αναπλάσεων…

Όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες λαμβάνουν χώρα κάθε 4 χρόνια έτσι και οι αναπλάσεις στον πολύπαθο δήμο μας εμφανίζονται λίγο πριν κάθε προεκλογική περίοδο… Τελευταία παρέμβαση ανάπλασης (προσπάθεια) είναι η έναρξη εργασιών από την Τοπική Κοινότητα Παραμυθιάς στην έκταση «πρώην κτηνιατρείο». Και επειδή η υπόθεση θυμίζει την περιβόητη ανάπλαση της Πλατείας Παραμυθιώτη (το γεφύρι της Άρτας τελείωσε κάποτε, η πλατεία αυτή όχι) οφείλουμε ως Λαϊκή Συσπείρωση να κάνουμε κάποιες επισημάνσεις ˙ επισημάνσεις και προτάσεις που κατέθεσε και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο δημοτικός μας σύμβουλος Ηλίας- Δημήτρης Χρήστου.

  1. Ήμασταν η πρώτη παράταξη που από την πρώτη στιγμή που η έκταση παραχωρήθηκε από την Περιφέρεια για την διαμόρφωσή της σε parking, διαφωνήσαμε με την παρέμβαση αυτή και αντιπρότειναμε την κατασκευή ενός χώρου mini ποδοσφαίρου 5Χ5 και εν γένει αναψυχής που τόσο έχουν ανάγκη τα παιδιά και όχι μόνο, της πόλης μας. Τότε η Δημοτική Αρχή μας απάντησε ότι ΘΑ (!) ερευνήσει το θέμα παρότι η παραχώρηση από την Περιφέρεια είναι αποκλειστικά για parking. Τα παραπάνω είναι βιντεοσκοπημένα από την σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου («ώρα του Δημάρχου») και αφορούν παρέμβαση του απερχόμενου επικεφαλής μας Ηλία Κουτσή.
  2. Η Δημοτική Αρχή από τότε που της παραχωρήθηκε η έκταση δεν έχει κάνει καμία ενέργεια εκτός από το αρχικό καθάρισμα του χώρου από την έντονη βλάστηση και κάποιες μικροπαρεμβάσεις ως προς το ανάγλυφο. Άρα η κωλυσιεργία και η αδράνεια της παρούσας Δημοτικής Αρχής είναι δεδομένη. Ούτε parking το έκανε, ούτε χώρο άθλησης, ούτε τίποτα… Μάλιστα η προχειρότητα της πρώτης παρέμβασης είχε σαν αποτέλεσμα την ξήρανση ενός έλατου που υπήρχε ζωντανό στο χώρο και τώρα στέκει ξερό!
  3. Σε καμία περίπτωση δεν διαφωνούμε με πιθανές παρεμβάσεις που θα μετατρέψουν την έκταση σε χώρο άθλησης και αναψυχής. Άρα καταρχήν, η παρέμβαση της Τοπικής Κοινότητας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αν έχει στόχο να πιέσει την Δημοτική Αρχή. Όμως να μην μας διαφεύγει το γεγονός ότι για να γίνουν τέτοιου είδους παρεμβάσεις απαιτούνται μελέτες, συνεδριάσεις οργάνων (Δημοτικού Συμβουλίου, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής), χρήματα που πρέπει να διαθέσει ο Δήμος είτε από ίδια κεφάλαια είτε από κάποιο πρόγραμμα και πάνω από όλα αγώνας των κατοίκων ώστε οι παρεμβάσεις να είναι σύγχρονες, ασφαλείς και ολοκληρωμένες. Άρα η διεκδίκηση πρέπει να είναι συνεχής και επίμονη ώστε να μην αποκτήσουμε μία ακόμη πλατεία Παραμυθιώτη…

Εν κατακλείδι, ως Λαϊκή Συσπείρωση δώσαμε, δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε όλες  τις δυνάμεις μας ώστε η έκταση αυτή να γίνει ένα κύτταρο άθλησης και αναψυχής για την πόλη μας. Στην κατεύθυνση αυτή στηρίζουμε κάθε ειλικρινή προσπάθεια προώθησης αυτού του πάνδημου αιτήματος, και στον αγώνα αυτό θα είμαστε παρόντες και την επόμενη μέρα είτε από τη θέση της Δημοτικής Αρχής είτε από αυτή της αντιπολίτευσης!

Η στήριξη στην Λαϊκή Συσπείρωση και η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της (για το Δήμο και την Περιφέρεια) αποτελεί εγγύηση διεκδίκησης και κατάκτησης έργων υποδομής που συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Δυστυχώς το 2023 παλεύουμε για το αυτονόητο!