Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Η επίσημη ενημέρωση για τον κορονοϊό στην Παραμυθιά πάσχει;

Η τελευταία επίσημη ενημέρωση που είχαμε για τα αποτελέσματα των δειγμάτων της Παραμυθιάς ήταν την Παρασκευή το βράδυ. Οι πολίτες εντωμεταξύ δικαίως ανησυχούν και περιμένουν την επίσημη ενημέρωση.

Σε κεντρικό επίπεδο από την πρώτη στιγμή που είχαμε θέμα με τον κορονοϊό υπήρξε καθορισμένη επίσημη ενημέρωση κάθε απόγευμα στις 6 από τον κ. Τσιόδρα και τον κ. Χαρδαλιά. Και όταν τα κρούσματα μειώθηκαν πολύ η ενημέρωση συνεχίστηκε πάλι σε προκαθορισμένο ενιαίο χρόνο για όλους με την γραπτή ανακοίνωση.

Σε τοπικό επίπεδο στα πρώτα στάδια υπήρξε από την πολιτική προστασία καθημερινή ενημέρωση στα ίδια πρότυπα. Με ανάλυση για κάθε νοσοκομείο. Στην πορεία λόγω μη υπάρξεως νέων κρουσμάτων η ενημέρωση λογικά σταμάτησε. Συνεχίστηκε μόνο τοπικά στην Θεσπρωτία

Όμως τα κρούσματα στην Παραμυθιά έφεραν μια νέα αλλαγή. Γίνεται καθημερινά δειγματοληψία και τα δείγματα στέλνονται στα Ιωάννινα και στην Πάτρα με εναλλακτικό εργαστήριο αν δεν μπορεί η Πάτρα, στην Αθήνα.

Τα αποτελέσματα των Ιωαννίνων βγαίνουν το βράδυ της ίδιας μέρας που γίνεται η δειγματοληψία ενώ της Πάτρας την επόμενη μεσημέρι προς απόγευμα.

Θα έπρεπε το γραφείο τύπου της πολιτικής προστασίας να στέλνει το ενημερωτικό από την Πάτρα το απόγευμα σε μία ενιαία ώρα προς όλα τα ΜΜΕ και το βράδυ επίσης σε μία ενιαία ώρα τα αποτελέσματα προς όλα τα ΜΜΕ.

Οι πολίτες περιμένουν με αγωνία να πληροφορηθούν από επίσημες πηγές για το τι γίνεται. Από την Παρασκευή το βράδυ μέχρι την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο (9 το απόγευμα της Κυριακής) καμία ενημέρωση δεν υπάρχει. Αυτό δημιουργεί σύγχυση στους πολίτες. Ιδιαίτερα όταν κυκλοφορούν fake news και ανεπιβεβαίωτες φήμες που σχεδόν πάντα είναι απλά φήμες.

Πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει η τακτική στην ενημέρωση και να γίνει όπως και πιο παλιά. Ενιαία και χρονικά προκαθορισμένη. Για να γνωρίζουν και οι πολίτες τα επίσημα στοιχεία. Και αυτό δεν έχει να κάνει με τις πηγές που μπορεί να έχει κάποιος. Δεν μιλάμε για πηγές, μιλάμε για επίσημη ενημέρωση.