Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Η ΔΩΔΩΝΗ εκσυγχρονίστηκε, αναπτύσσεται μα ΔΕΝ πωλείται

Η ΔΩΔΩΝΗ εκσυγχρονίστηκε, αναπτύσσεται μα ΔΕΝ πωλείται

Νέα μηχανήματα παραγωγής, νέα προϊόντα, νέες ιδέες και η ΔΩΔΩΝΗ είναι μία εταιρεία που αναπτύσσεται ραγδαία έχοντας πλέον σημαντικό μερίδιο στην αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων. Η «ΔΩΔΩΝΗ»  βρίσκεται στις τρεις πρώτες θέσεις πανελληνίως.

Οι νέες γραμμές παραγωγής παρουσιάστηκαν σε δημοσιογράφους της Ηπείρου, με κυριότερη αυτή της παραγωγής crubble φέτας, δηλαδή τριμμένης φέτας

η οποία κατά κύριο λόγο θα εξάγεται στην Αμερική. Το τμήμα αυτό σχεδιάστηκε εξαρχής για την ΔΩΔΩΝΗ καθώς χρειάζονται ειδικές συνθήκες για την παραγωγή του προϊόντος. Είναι ένας χώρος με ειδικά φίλτρα αέρα, ελάχιστη ανθρώπινη παρουσία ώστε να καταφέρει αυτό το προϊόν να έχει διάρκεια ζωής 8 μήνες χωρίς να χρησιμοποιηθούν συντηρητικά.
Η εταιρεία στα 2 τελευταία χρόνια έχει επενδύσει σε ανανέωση και εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων της, πλέον υπάρχει στο εργοστάσιο ότι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί έχοντας με αυτόν τον τρόπο αυξήσει κατά πολύ τις δυνατότητες παραγωγής ενώ, παρόλο που πλέον όλα γίνονται απόλυτα αυτοματοποιημένα, έχουν αυξηθεί και οι θέσεις εργασίας.
Μετά την παρουσίαση των νέων γραμμών παραγωγής ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, Μιχάλης Παναγιωτάκης συνομίλησε με τους δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι η ΔΩΔΩΝΗ είναι το πλέον πετυχημένο μοντέλο ιδιωτικοποίησης, όπου ένα ιδιωτικό σχήμα από το εξωτερικό εξαγόρασε την βιομηχανία και την οδήγησε σε μια ταχεία ανάπτυξη, αλλάζοντας τον χάρτη στην αγορά του γάλατος, που ήταν πάντα μία “κλειστή” αγορά. Αφού, διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί πώλησης της ΔΩΔΩΝΗΣ, δεν απέκλεισε την περίπτωση αυτά να προέρχονται και από τον ανταγωνισμό.
Για τις τιμές αγοράς του γάλατος και για το αν η ΔΩΔΩΝΗ θα μειώσει τις τιμές όπως έκαναν άλλες εταιρείες, σημείωσε ότι πάντα η ΔΩΔΩΝΗ έδινε τις μεγαλύτερες τιμές και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Για τους λόγους που γενικά έχει πέσει η τιμή του γάλατος το απέδωσε αφενός στις εισαγωγές γάλατος και αφετέρου στην αύξηση της παραγωγής του γάλατος από τους υπάρχοντες κτηνοτρόφους, οι οποίοι πολλαπλασίασαν τα ζώα τους,  με αποτέλεσμα η προσφορά να είναι πολύ μεγαλύτερη από την ζήτηση.
Επίσης ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι η ΔΩΔΩΝΗ δίνει προκαταβολές στους κτηνοτρόφους διαψεύδοντας και αυτές τις φήμες, ότι δηλαδή η ΔΩΔΩΝΗ δεν δίνει πια προκαταβολές και δεν σταμάτησε ποτέ να παίρνει ακόμα και τις μικρές ποσότητες γάλακτος από τους μικρούς κτηνοτρόφους.
Η ΔΩΔΩΝΗ ετοιμάζει και νέα προϊόντα, εκτός από τη crumble φέτα τα οποία θα παρουσιαστούν στην πορεία, όπως τα επιδόρπια γιαουρτιού με φρούτα που θα κάνουν ντεμπούτο στην διεθνή έκθεση SIAL.

Αυτήν την περίοδο γίνονται εργασίες ώστε να εκσυγχρονιστεί και το τμήμα που παράγεται η φέτα.

Η ΔΩΔΩΝΗ πλέον κάνει εξαγωγές σε 45 χώρες.