Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Η Αντιπρόεδρος πανελλήνιας Ένωσης κτηνοτρόφων για τις καταγγελίες κατά κτηνοτρόφου στην Θεσπρωτία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σχετικά με τις καταγγελίες κατά κτηνοτρόφου στην Θεσπρωτία.

Επικοινώνησα σήμερα το πρωι μαζί του καθώς και με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Πάμε λοιπόν να βάλουμε τα πραγματα στη θέση τους. Ο κτηνοτρόφος έχει στην κατοχή του 42 βοοειδή. Τα 38 από αυτά χαίρουν άκρας υγείας. Υπάρχουν 4 άρρωστα ζώα που σε καμία περίπτωση δεν είναι υποσιτισμενα. Υπάρχει άραγε κοπαδι στην Ελλάδα χωρίς λίγα άρρωστα ζώα? Οχι φυσικά θα ήταν σαν να λεμε οτι σε ενα ολόκληρο χωριό δεν υπάρχουν άρρωστοι άνθρωποι. Αν είναι δυνατον!!!!! Ας δουμε λεπτομερώς όμως την ανακοίνωση της κυρίας Τσανταλη.

ΛΑΘΟΣ ΠΡΩΤΟ

Λέει η κυρία ότι ταιζονται τα ζώα κάθε 15 μέρες ίσα ίσα για να κρατιούνται στη ζωή και να δίνουν απογόνους. Τι απογόνους να δώσει ένα άρρωστο ζώο??? Και πως να το θρεψει το μοσχαράκι του ένα ζώο αν είναι άρρωστο? Τα άρρωστα ζώα (αν είναι όπως υποστηρίζει η ίδια από μια φωτο που είδε χωρίς να τα έχει δει από κοντά κ να ξέρει) δεν έχουν κανένα οικονομικό όφελος σε μια μονάδα το αντίθετο μάλιστα είναι βάρος καθώς ταιζονται χωρίς να περιμενεις να παρεις ουτε ενα ευρώ.

ΛΑΘΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Λέει ένα ολόκληρο χωριό βρωμάει ψοφιμι ζώα ψοφάνε κ μένουν εκεί μέχρι να τα απορροφήσει η μάνα γη. Που είναι αυτά τα νεκρά ζώα? Έχει δηλωμένα 42 ζώα και τα 42 βρέθηκαν στην μονάδα του. Όποτε ο ισχυρισμός ότι ψοφάνε ζώα είναι ψέματα.

ΛΑΘΟΣ ΤΡΙΤΟ

Κρατάνε ζώα μόνο για τις επιδοτήσεις…. Ποιες επιδοτήσεις? Έλεγξα προσωπικα τις επιδοτήσεις του ανθρώπου κ σε καμία περίπτωση δεν έχει κάποιο μεγάλο ποσο ουτε καν επιδότηση για όλα τα ζώα. Ας σταματήσει η καραμέλα με τις επιδοτήσεις επιτέλους.

Τελος να πω ότι ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος είναι υπόδειγμα κτηνοτρόφου. Έχει τις αποθήκες του γεματες. Πέρασε έλεγχος δυο φορες απροειδοποίητα κ βρέθηκαν οι ταιστρες γεματες φαγητό και νερό.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν απαντήσει με θετικές απόψεις προς το μέρος του.

Δηλώνω λοιπόν ξανά αλληλεγγύη στο πλευρο του και του ευχομαι καλό κουράγιο. Καλώ όλους τους κτηνοτρόφους της χώρας να σταθουν στο πλευρο του ενάντια σε ψευτικους φιλόζωους που ιδέα δεν έχουν τι σημαίνει κοπαδι κ με τι δυσκολίες τα τρέφουμε καθώς το κόστος παραγωγης είναι δυσβάσταχτο. Ελπίζω ειλικρινά να ασχοληθεί με την υπόθεση ο ίδιος ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και να βάλει ένα τέλος στην παρανοια.

Λυκα Μυρτώ

Αντιπρόεδρος πανελλήνιας Ένωσης κτηνοτρόφων.