Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Η ανακοίνωση για την τελετή ορκωμοσίας του Παναγιώτη Νταή

Δελτίο τύπου

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Παναγιώτη Νταή, των νέων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, καθώς και των νέων Προέδρων και Μελών των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Ηγουμενίτσας, που αναδείχθηκαν από τις εκλογές της 8ης και 15ης Οκτωβρίου 2023. Τον καθιερωμένο αγιασμό και την ορκωμοσία ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Σεραπίων, πλαισιούμενος από ιερείς των ιερών ναών της Ηγουμενίτσας.   

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, οι οποίοι στους χαιρετισμούς που απηύθυναν, ευχήθηκαν στους ορκισθέντες καλή επιτυχία στο έργο τους, δεσμευόμενοι για στενή συνεργασία στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής. Επίσης, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς, ο νέος Δήμαρχος Σουλίου κ. Θανάσης Ντάνης, ο κ. Νίκος Κούρης, μέλος του Αλβανικού Κοινοβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστικών αρχών της περιοχής.

Στην ομιλία του, ο νέος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Π. Νταής αναφέρθηκε σε έξι μεγάλες δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η νέα Δημοτική Αρχή: για οργανωμένη προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων της περιοχής αλλά και αξιοποίησης των μεγάλων αναπτυξιακών προκλήσεων, για αναβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να μετατραπεί σε χώρο ουσιαστικών συζητήσεων και διαβουλεύσεων αλλά και συναινέσεων και συγκλίσεων για τα μεγάλα θέματα της περιοχής, για ισότιμη μεταχείριση όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων, για πλήρη συνεργασία με όλες τις αρχές, φορείς και υπηρεσίες της περιοχής, αλλά και της κεντρικής διοίκησης, για στενή επαφή και επικοινωνία με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της, στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων, καθώς και για την υποστήριξη των δημοτών που ανήκουν στην ελληνική ομογένεια.

Στην εκδήλωση επίσης μίλησαν ο απερχόμενος Δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης του Συνδυασμού «Δύναμη Προοπτικής» κ. Γιάννης Λώλος, καθώς και ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης του Συνδυασμού «Μαζί για την Ηγουμενίτσα» κ. Αντώνης Μπέζας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στον τρόπο με τον οποίο θα πορευτούν ως Παρατάξεις της μειοψηφίας τα επόμενα χρόνια στο πλαίσιο της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις βασικές προγραμματικές διακηρύξεις των Συνδυασμών τους.