Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ηλεκτρικές αντλίες νερού για άρδευση

Για τους ανθρώπους που ζουν σε αγροτικές περιοχές, η άρδευση είναι κάτι απαραίτητο για την καλλιέργεια των σπαρτών. Οι οικογένειες που ζουν στις πόλεις, από την άλλη, είναι πιθανώς πιο εξοικειωμένες με τα συστήματα που βοηθούν στην περιποίηση του γκαζόν τους και στη διατήρηση του. Σε κάθε περίπτωση, μία ηλεκτρική αντλία νερού επιφάνειας https://www.emboridis.gr/gennitries-antlies/antlies-nerou για την άρδευση του νερού, μπορεί να είναι ακριβώς ο εξοπλισμός που χρειάζεστε. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά, σε αυτό το συστήματα άρδευσης νερού.

Ένα βασικό σύστημα άρδευσης νερού ξεκινά από μία αντλία. Για να καθορίσετε το μέγεθος της αντλίας που χρειάζεστε στην δική σας περίπτωση, υπάρχουν μερικά στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη. Κάποια από αυτά είναι η συνολική επιφάνεια που πρέπει να καλυφθεί, ο όγκος της παροχής και ο τύπος του εδάφους. Μια τυπική δοκιμή perc, μπορεί να αποκαλύψει πόσο πορώδες είναι το έδαφος και με τι ρυθμό θα απορροφά το νερό.

Οι σωλήνες, χρησιμοποιούνται για τη μετακίνηση του νερού από την μια θέση σε μία άλλη. Εάν πρόκειται να αντλήσετε το νερό από κάποιο πηγάδι, θα χρειαστείτε επίσης ένα περίβλημα, για το εσωτερικό κομμάτι του φρεατίου.

Ανάλογα με τον τύπο του συστήματος άρδευσης νερού που θα επιλέξετε, μπορείτε να τοποθετήσετε ακροφύσια ψεκαστήρων κατά μήκος των σωλήνων, για να παρέχετε νερό στις διάφορες καλλιέργειες και στο γκαζόν σας.

Τα υπόγεια συστήματα άρδευσης νερού χρησιμοποιούν σωλήνες νερού, οι οποίες διαθέτουν αναδυόμενες βαλβίδες, που ενεργοποιούνται όταν ασκείται πίεση σε αυτές. Αυτές προστατεύονται από την λεπίδα του χλοοκοπτικού μηχανήματος, όταν δεν υπάρχει κάποια πίεση που να τις ωθεί προς τα πάνω.

Είναι απαραίτητο να υπάρχει κάποια διαθέσιμη πηγή ενέργειας, για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Ορισμένες εγκαταστάσεις χρησιμοποιούν κάποια γεννήτρια ρεύματος https://www.emboridis.gr/gennitries-antlies/gennitries. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να είναι δυνατή η χρήση ηλιακής ενέργειας, για την τροφοδοσία του συστήματος άρδευσης νερού. Φυσικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ενέργεια από την εταιρεία κοινής ωφέλειας.

Η περιοχή πάνω στην οποία θα εφαρμόσετε αυτό το σύστημα για την άρδευση του νερού, θα είναι ο κύριος παράγοντας, για να αποφασίσετε ποια αντλία είναι κατάλληλη για την περίπτωσή σας και ποια αντλία μπορεί να σας προσφέρει τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Πριν κάνετε μία τέτοια επένδυση, καλό είναι να έχετε κάνει ένα αναλυτικό σχέδιο του σχεδίου σας πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση του συστήματος για την άρδευση του νερού.