Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Εφιαλτικές εικόνες στην Γαλλία – Δύο νεκροί. Τεθωρακισμένα άνοιξαν πυρ

Τεθωρακισμένα οχήματα άνοιξαν πυρ στη μέση του δρόμου στην Γαλλία όπου για 4η νύχτα έχουμε βίαια επεισόδια μετά τον θάνατο 17χρονου από πυροβολισμό αστυνομικού.

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν ανακοίνωσε νωρίτερα την ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων της αστυνομίας προσθέτοντας ότι θα αναπτυχθούν επίσης «πρόσθετες κινητές δυνάμεις», προσθέτοντας ότι «εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας (…) που ενδέχεται να ελλοχεύουν κινδύνους για τη δημόσια τάξη ανάλογα με τις καταστάσεις ανά περιοχή» θα ακυρωθούν.

– Ένας 19χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του όταν πήδηξε από την ταράτσα σούπερ μάρκετ κατά τη διάρκεια των ταραχών το βράδυ της Πέμπτης στη βόρεια Γαλλία.

– Ένας 54χρονος σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα όταν χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα στο μπαλκόνι του σπιτιού του στη Γαλλική Γουιάνα.

–  Βαριά τραυματισμένος άνδρας μετά από χτύπημα των ειδικών δυνάμεων της στρατοχωροφυλακής RAID με αδέσποτη σφαίρα στο Μοντ Σεν-Μαρτέν της Λορένης.

– Σύμφωνα με πληροφορίες της ανταποκρίτριας της realnews, Μαρίας Δεναξά, έχει ζητηθεί από τις γαλλικές αρχές να μην κυκλοφορεί υλικό στα social media.

Την ίδια στιγμή η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε από τους νομάρχες, τους περιφερειάρχες, δημόσιες συγκοινωνίες λεωφορεία και τραμ να σταματήσουν τα δρομολόγια σε όλη τη Γαλλία από τις 21:00, τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας), μετά από τρεις νύχτες ταραχών, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

Στις φλόγες εμπορικό κέντρο έξω από το Παρίσι

Στις φλόγες τυλίχθηκε το εμπορικό κέντρο Croix-Blanche, νότια του Παρισιού και συγκεκριμένα στον νομό Σεν-ε-Μαρν.  Παρά την προσπάθεια της πυροσβεστικής, το εμπορικό κέντρο της Με-συρ-Σεν, που υπάγεται στην Ιλ-ντε-Φρανς, καταστράφηκε ολοσχερώς.

Μία εικόνα της έκτασης της καταστροφής έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράρ Νταρμανέν που είπε ότι μόνο την Πέμπτη ξέσπασαν 3.800 φωτιές. Σχεδόν 500 κτίρια υπέστησαν ζημιές ανάμεσα τους βιβλιοθήκες, σχολεία και δημόσια κτίρια.