Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Επιτέλους…. η τεχνολογία έφτασε στο Σούλι

Μετά από προσπάθειες των κατοίκων αλλά και των αιρετών του Σουλίου ένα μεγάλο πρόβλημα των χωριών του Σουλίου φαίνεται να λύνεται, και αναφερόμαστε στο πρόβλημα της επικοινωνίας.

Ένα από τα βασικά θέματα ήταν η σταθερή τηλεφωνία και ίντερνετ στο Σούλι, όπου οι υποδομές ήταν απαρχαιωμένες. Μετά από προσπάθειες των αιρετών του Σουλίου σήμερα είναι σε λειτουργία ο σταθμός στον Άγιο Δονάτο και αναμένεται να μπει σε λειτουργία το αμέσως επόμενο διάστημα και στο Τσαγγάρι, έχοντας πλέον ταχύτητες στο internet που πολλά άλλα χωριά στον δήμο Σουλίου ούτε που τα “ονειρεύονται” ακόμα!!!!

Πέρυσι ο δημοτικός σύμβουλος Φώτης Μπάλλας και οι 5 τοπικοί πρόεδροι ( Αυλότοπου: Γεώργιος Σπύρου – Τσαγγαριου: Ζαχαρίας Βασίλης – Σαμονιβας: Άγγελος Τόκας – Κουκουλιών: Μπάλτας Κώστας – Φροσύνης: Ιωάννης Μπίνας) έστειλαν επιστολή στην cosmote με κοινοποίηση στον κ. Γιόγιακα και με συνεχείς πιέσεις και προσπάθειες κατάφεραν τελικά η εταιρεία να εγκαταστήσει ένα box στον Άγιο Δονάτο και επισκεύασε το δίκτυο του Σουλίου…

Επίσης έχει προγραμματίσει να εγκαταστήσει άλλο ένα box στο χωριό Τσαγγαρι ώστε να καλύψει τα χωριά Τσαγγαρι Αυλοτοπο Φροσύνη και Κουκουλιους.

Στους Κουκουλιούς έχει “κολλήσει” προς το παρόν σε ένα διαδικαστικό θέμα ως προς την παραχώρηση θέσης, όμως η εταιρεία είπε στους κατοίκους ότι βρέθηκε λύση και αναμένεται να μπει σε λειτουργία το προσεχές σύντομο μέλλον…

Έτσι θα έχουν ίντερνετ και σταθερά τηλέφωνα με ευρυζωνικές γραμμές τα χωριά του Σουλίου. Αυτήν την στιγμή στο Σούλι έχουν ταχύτητα που φτάνουν τα 20 Mbps!!!