Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Επιστολή δημάρχου Σουλίου προς τον Μητροπολίτη Τίτο

Επιστολή Δημάρχου Σουλίου προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτο

Σεβασμιώτατε,

Με ειλικρινή θλίψη, βαθιά συγκίνηση και σεβασμό προς την επιθυμία σας, πληροφορηθήκαμε την απόφασή σας να παραιτηθείτε από το ιερατικό αξίωμα του Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας. Αξίωμα το οποίο υπηρετήσατε με ταπεινότητα και σωφροσύνη για 49 ολόκληρα χρόνια, από την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως στην Παραμυθιά, αλλά και την απανταχού παρουσία σας στην περιοχή ευθύνης της Ιεράς Μητροπόλεως και όχι μόνο.

Με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να σας εκφράσω εγκαρδίως εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής αλλά και του συνόλου των συνδημοτών μας, την απεριόριστη ευγνωμοσύνη για την μακρόχρονη προσφορά και το έργο σας.

Είχαμε την τιμή να είμαστε κάτω από τη σκέπη σας για σχεδόν μισό αιώνα, κατά τη διάρκεια του οποίου αγκαλιάσατε το ποίμνιό σας με πατρική στοργή και αγάπη. Διδάξατε με ευλάβεια και απλότητα το λόγο του Θεού, τα κηρύγματά σας λειτούργησαν σαν βάλσαμο στην ψυχή των πιστών και καθοδήγησαν πνευματικά σειρά γενεών του τόπου.

Υπήρξατε διακριτικός αρωγός πλήθους οικογενειών και αδυνάτων, με το πλούσιο φιλανθρωπικό σας έργο. Φροντίσατε με πραγματική ευλάβεια το σύνολο των σχεδόν 800 Ιερών και Μοναστηρικών Ναών, Εξωκκλησίων και Παρεκκλησίων της Ιεράς Μητροπόλεως. Ως πραγματικός υπέρμαχος των γραμμάτων και του πολιτισμού, συμμετείχατε στην ίδρυση εκκλησιαστικών βιβλιοπωλείων, εκκλησιαστικού ραδιοφωνικού σταθμού, δανειστικών βιβλιοθηκών καθώς και εκκλησιαστικού μουσείου.

Μετά από μακροχρόνιες προσωπικές προσπάθειες και με τη συνδρομή του Οικουμενικού Πατριάρχη, επιτύχατε την επιστροφή μέρους του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού, από το νησί Μουράνο της Βενετίας, στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς όπου και φυλάσσεται και είναι στη διάθεση των πιστών προσκυνητών.

Για όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμη που δεν αναφέρθηκαν στη σύντομη αυτή επιστολή μου, σας ευχαριστούμε και σας ευγνωμονούμε για άλλη μια φορά και με αίσθημα ταπεινότητας και σεβασμού, ζητούμε την ευλογία σας.

Με ευλαβική τιμή

Ο Δήμαρχος Σουλίου

Ιωάννης Σπ. Καραγιάννης