Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Εγκαινιάστηκε οικοτροφείο στους Φιλιάτες για άτομα με ψυχικές διαταραχές

Εγκαίνια για το Οικοτροφείο ενηλίκων με σοβαρές ψυχικές παθήσεις στους Φιλιάτες

Εγκαινιάστηκε το Οικοτροφείο στους Φιλιάτες για ενήλικες με σοβαρές ψυχικές διαταραχές και σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα ή νοητική υστέρηση, στο οποίο φιλοξενούνται ήδη 3 και θα μπορούν να διαμένουν μέχρι και 15 άτομα. Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Υγείας αρμόδιος για θέματα ψυχικής υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας και ο Δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς.

Τη Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης λειτουργεί η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» σε κτίριο που έχει διαθέσει ο Δήμος Φιλιατών και απασχολεί 23 άτομα –  επιστήμονες της θεραπευτικής ομάδας, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό. Οι δαπάνες του έργου ύψους 510.00 ευρώ θα καλυφθούν για 18 μήνες από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και στη συνέχεια από πόρους είτε του ΕΣΠΑ 2021-2027 ή και του Τακτικού Προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας. Η δημιουργία της μονάδας είχε συμπεριληφθεί σε απόφαση της τότε Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη τον Ιούλιο του 2021.

«Με τη μονάδα αυτή, που λειτουργεί για πρώτη φορά στη Θεσπρωτία, ικανοποιείται μια ανάγκη χρόνων, προσφέροντας φροντίδα σε ενήλικες με σοβαρές ψυχικές παθήσεις που δεν μπορούν να έχουν την φροντίδα που απαιτείται, μεταξύ αυτών και συμπολίτες μας που καταλήγουν μόνοι μετά την απώλεια των δικών τους. Σκοπός μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία για να συνεχίζουμε να ενισχύουμε και τις δομές και τις υπηρεσίες στην περιοχή μας προς τα άτομα με ψυχικές νόσους», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.

Νωρίτερα ο κ. Βαρτζόπουλος συνοδευόμενος από τον Βασίλη Γιόγιακα επισκέφθηκες το Κέντρο Υγείας/ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.