Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Εγγραφή στο Μητρώο Ευάλωτων ομάδων Πολιτών δήμου Ηγουμενίτσας

Μητρώο Ευάλωτων ομάδων Πολιτών

Στο πλαίσιο της σύνταξης Ειδικού Σχεδίου για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών στην περίπτωση εξελισσόμενης ή επικείμενης καταστροφής εξαιτίας δασικών πυρκαγιών  (παρ. 4, άρθ. 23, Ν.4662/2020, έγγραφο (Α1161/2023) Γ.Γ.Π.Π.), καλούμε όλους όσους ανήκουν σε Ευάλωτες ομάδες Πολιτών (ΑμεΑ, υπέργηροι κ.λ.π) και διαβιούν σε δομημένες περιοχές, των οποίων οι κατοικίες συνορεύουν ή έχουν μεγάλη εγγύτητα με δάση ή δασικές εκτάσεις και το επιθυμούν, να επικοινωνήσουν με το Δήμο (τα ίδια άτομα, ή οι προσωπικοί βοηθοί τους ή τα άμεσα συγγενικά τους πρόσωπα), προκειμένου να παρέχουν στοιχεία προκειμένου να συνταχθεί το Μητρώο Ευάλωτων ομάδων Πολιτών (στοιχεία επικοινωνίας, δ/νση κατοικίας, κατηγορία αναπηρίας (κώφωση, τύφλωση, κλπ), στοιχεία επικοινωνίας προσωπικών βοηθών ή των άμεσα συγγενικών προσώπων και το μεταφορικό μέσο που θα απαιτηθεί σε περίπτωση μετακίνησης τους (π.χ. μετακίνηση με επιβατικό αυτοκίνητο, ασθενοφόρο κλπ), το οποίο θα ενεργοποιηθεί μόνο σε περίπτωση απόφασης οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών από την περιοχή τους.

Τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα για τη δρομολόγηση της μετακίνησης των Ευάλωτων Ομάδων πολιτών καθώς  επιτρέπει τον ορθό προγραμματισμό των μέσων του ΕΚΑΒ, του Δήμου κ.λ.π, στην περίπτωση που απαιτηθεί η συνδρομή τους, τόσο κατά την αρχική απομάκρυνση των ατόμων από την περιοχή όσο και κατά την επιστροφή τους στο χώρο διαμονής τους όταν πλέον θα έχει παρέλθει ο κίνδυνος.

Για την τήρηση του ανωτέρω μητρώου, τα ενδιαφερόμενα άτομα θα πρέπει να παρέχουν την συγκατάθεσή τους εγγράφως με υπεύθυνη δήλωση που θα υποβάλλεται στο πρωτόκολλο του Δήμου.

Τα παρεχόμενα στοιχεία για λόγους προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων σε καμία περίπτωση δε θα δημοσιεύονται.

Για την εγγραφή στο σχετικό Μητρώο παρακαλείστε να προσκομίσετε την σχετική υπεύθυνη δήλωση στο πρωτόκολλο του Δήμου Ηγουμενίτσας έως 21-07-2023. 

Περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, κ. Θεόδωρο Διαμάντη, τηλ. 26653 61242