Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Δρέπανο και Μακρυγιάλι το θέμα συνάντησης Νταή στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης – Δήλωση Γιόγιακα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής επισκέφτηκε σήμερα 01/02/2024 το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια και τον Υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, παρουσία του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων των παραλιών Δρέπανο και Μακρυγιάλι οι οποίες όπως είναι γνωστό επλήγησαν πρόσφατα από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι συζητήσεις διεξήχθησαν σε εξαιρετικό κλίμα και δρομολογήθηκαν οι αναγκαίες διαδικασίες ώστε στο αμέσως προσεχές διάστημα να εγκριθούν τα απαραίτητα κονδύλια.

Βασίλης Γιόγιακας: 300.000 ευρώ για έργα στο Δρέπανο – Μακρυγιάλι

100.000 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών στον Δήμο Φιλιατών

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 400.000 ευρώ προς τους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών θα εγκριθεί το αμέσως επόμενο διάστημα από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση του Βασίλη Γιόγιακα με τον αρμόδιο Υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, παρουσία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Παναγιώτη Νταή.

Συγκεκριμένα, προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας θα δοθούν 300.000 ευρώ για έργα αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν στο παραλιακό μέτωπο Δρέπανο – Μακρυγιάλι από τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα καθώς και για μέτρα προστασίας των παραλιών. Η χρηματοδότηση 100.000 ευρώ αφορά την αποκατάσταση του οδικού και αγροτικού δικτύου σε κοινότητες και οικισμούς του Δήμο Φιλιατών, το οποίο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες που σημειώθηκαν από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Οκτώβριο του 2023.

«Ο κ. Υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος στέκεται δίπλα στις ανάγκες των δήμων μας που χτυπήθηκαν σοβαρά από τις τελευταίες θεομηνίες, προκειμένου να προχωρήσουν επείγοντα έργα για την αποκατάσταση ζημιών, αλλά και για τη μελλοντική προστασία του Δρέπανου και του Μακρυγιαλιού», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.