Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Διημερίδα για μονάδες προστασίας του παιδιού

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου (ΚΚΠΠΗ) και ο Επιστημονικός «Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος -Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου (ΣΚΛΕ -ΠΤ ΗΠΕΙΡΟΥ)» συνδιοργανώνουν διημερίδα για την Παιδική Προστασία στις 16 και 17 Ιουνίου 2023 ,με τίτλο : « ΔΙΗΜΕΡΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ – ΜΥΘΟΙ & ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ».

Η Διημερίδα , που θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα στην αίθουσα ΔΩΔΩΝΗ Του Ξενοδοχείου Du Lac ,  την Παρασκευή 16/6/2023 από τις 12.30 μ.μ έως τις 18.30 μ.μ. και το Σάββατο 17/6/2023 από τις 10.00 π.μ. έως τις 18.30 μ.μ. 

Στην διημερίδα θα συμμετέχουν διακεκριμένοι Κοινωνικοί Επιστήμονες, Πανεπιστημιακοί και άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι κρατικών φορέων και αρχών που δραστηριοποιούνται στην Προστασία του Παιδιού και της Οικογένειας, όπως εκπρόσωποι του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,  του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) , καθώς και η ίδια η συνήγορος του Παιδιού κ. Κουφονικολάκου Θεώνη .  

Θα αναπτυχθούν  ζητήματα «αποϊδρυματοποίησης», «εφαρμογής των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας», «βία στην οικογένεια , εγκατάλειψη, παραβατικότητα των ανηλίκων» , «προτάσεις  βελτίωσης των πολιτικών που αφορούν το παιδί και την οικογένεια».

Η Διημερίδα θα είναι ανοικτή για το ευρύτερο κοινό και τα οφέλη που θα προκύψουν σε θέματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όσο και σε εκπαιδευτικές ανάγκες των νέων επαγγελματιών στις κοινωνικές επιστήμες αναμένεται να είναι πολύ σημαντικά . 

Προσκαλούμε λοιπόν όλους τους φορείς και κυρίως όσους ασχολούνται με το παιδί και την οικογένεια , καθώς και τους επαγγελματίες κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, παιδαγωγούς , κοινωνικούς φροντιστές κ.λ.π.  ,να συμμετέχουν στην διημερίδα  ώστε να αναπτυχθεί γόνιμος διάλογος και να διεξαχθούν ωφέλιμα συμπεράσματα για τις πολιτικές που αφορούν το παιδί , την αποτελεσματικότητά τους και την δυνατότητα βελτίωσης του θεσμικού και νομικού πλαισίου.