Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης για τον αυτισμό

www.autismap.gr

Για μια κοινωνία πιο φιλική στον αυτισμό!

Σας προσκαλούμε να περιηγηθείτε στην ανανεωμένη διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης και δικτύωσης αποκλειστικά για τον αυτισμό στην Ελλάδα. Σε ένα καλαίσθητο, σύγχρονο, εύχρηστο και φιλικό προς τον χρήστη ψηφιακό περιβάλλον, το ανανεωμένο autismap.gr, προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες και υπηρεσίες για τους επισκέπτες του. 

Με πλούσιο περιεχόμενο, σύγχρονη αρχιτεκτονική και προσβάσιμo από όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες (Mobile/Tablet/Desktop), το νέο autismap.gr λειτουργεί ως ένας κόμβος πληροφόρησης για όλα τα κοινά ενδιαφέροντος γύρω από τον αυτισμό. 

  • Εντοπίστε γρήγορα, εύκολα και δωρεάν, δομές και υπηρεσίες.
  • Διεκδικήστε τα δικαιώματα σας / Κατηγοριοποιημένη νομοθεσία για τα άτομα με ΔΑΦ και τις οικογένειες τους
  • Γνωρίστε τον αυτισμό μέσα από μαρτυρίες και εμπειρίες – ΝΕΟ!
  • Αρθρογραφία από έγκριτους επιστήμονες για το ευρύ κοινό
  • Σύγχρονη επιστημονική αρθρογραφία για επαγγελματίες υγείας / ψυχικής υγείας – ΝΕΟ!
  • Ειδική ενότητα για προσφορά και ζήτηση εργασίας επαγγελματιών υγείας / ψυχικής υγείας- ΝΕΟ!

Οραματιζόμαστε μια εξελισσόμενη και ανανεούμενη διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης και δικτύωσης για τον αυτισμό στην Ελλάδα , που εντοπίζει  και αφουγκράζεται  νέες και μη καλυπτόμενες ανάγκες, υποστηρίζει την κάλυψη τους με νέες υπηρεσίες και  αξιοποιεί συνέργειες και συνεργασίες.

Δημιουργήσαμε το autismap.gr με σκοπό την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αυτιστικών ατόμων και την προαγωγή μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών, αποδοχής και σεβασμού.

Στοχεύουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αυτισμό, στην προαγωγή της κοινωνικής τους  ένταξης, στην ενίσχυση της προσβασιμότητάς τους στις κατάλληλες δομές και υπηρεσίες, στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην ενημέρωση της ευρύτερης κοινότητας και στην καταπολέμηση του στίγματος.

6 χρόνια λειτουργίας – 1.600 καταγεγραμμένες δομές – 350.000 επισκέπτες

Η πρόσβαση στα δεδομένα της ιστοσελίδας είναι ελεύθερη ενώ κάθε δομή ή επαγγελματίας που εξυπηρετεί άτομα με αυτισμό μπορεί να εγγραφεί στην ιστοσελίδα εντελώς δωρεάν.

Ο ιστότοπος autismap.gr είναι αποτέλεσμα του Προγράμματος χαρτογράφησης δομών και νομοθεσίας για τον αυτισμό «Διαθέσιμοι Πόροι για άτομα με ΔΑΦ στην Ελλάδα», το οποίο εκπονήθηκε από το Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης της Αστικής Μη

Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου».