Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Δημοτικό Συμβούλιο δήμου Σουλίου: όταν κάτι μπορείς να το πεις σε 2 λεπτά πες το σε 2 λεπτά, όχι σε 10

Χθες παρακολουθήσαμε μια ακόμα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (μπορείτε σε επόμενη ανάρτηση να την δείτε όλη) και είπαμε να μοιραστούμε μαζί σας μια σκέψη μας.

Το βασικό είναι ο χρόνος που διαρκούν αυτές οι συνεδριάσεις. Κατά την γνώμη μας είναι παραπάνω από ότι πραγματικά χρειάζεται για εκφέρουν και να διατυπώσουν όλοι τις απόψεις τους και τις θέσεις τους.

Όταν κάτι μπορείς να το πεις σε δύο λεπτά, πες το σε δύο λεπτά. Όχι σε δέκα. Με το να επαναλαμβάνει κάποιος ένα επιχείρημα δεν το κάνει πιο δυνατό. Απλά κουράζει. Όσο ενδιαφέρον και αν είναι ένα θέμα χάνει την ουσία του και την προσοχή των θεατών αν πλατιάζει. Χθες ήταν αρκετοί πρόεδροι κοινοτήτων καθώς το θέμα του δημοτικού συμβουλίου ήταν το τεχνικό πρόγραμμα. κάτι που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είχαν και οι ίδιοι καταθέσει προτάσεις. Όμως σταδιακά η αίθουσα άδειαζε.

Δεν λέω ότι δεν πρέπει όλοι να παρουσιάζουν την θέση τους. Αλλά να γνωρίζει ο κάθε ομιλητής ότι αν η ομιλία του ξεπεράσει κάποια λεπτά, τσάμπα μιλάει…. η προσοχή έχει σταματήσει.

Και θα ανεβάσουμε το βίντεο με ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο…. ποιος θα αντέξει να το δει όλο;

Πως θα έρθει ο πολίτης να παρακολουθήσει μια συζήτηση που τραβάει εις μάκρος, όχι γιατί υπάρχει συνεχής εμπλουτισμός επιχειρημάτων και αντιεπιχειρημάτων αλλά γιατί υπάρχει η επανάληψη των ίδιων επιχειρημάτων ή η ανάπτυξη άσχετων θεμάτων;

Λιτός και ουσιαστικός λόγος, αυτό χρειάζεται.