Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Δηλώσεις και ψήφισμα για τον θάνατο του Μωυσή Ελισάφ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  ΜΩΥΣΗ ΕΛΙΣΑΦ

Η απώλεια του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωϋσή Ελισάφ,  προκαλεί μεγάλη θλίψη και δημιουργεί ένα μεγάλο κενό στην κοινωνία της πόλης.  Υπηρέτησε με πάθος την ιατρική επιστήμη, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μέχρι την ημέρα της εκλογής του στο αξίωμα του Δημάρχου.  

Είχα  τη χαρά να συνεργάζομαι μαζί του επί πολλά χρόνια,  για  θέματα που αφορούσαν την Εβραϊκή κοινότητα της οποίας αποτελούσε το βασικό στήριγμά της για πολλές δεκαετίες. 

Στα 3 χρόνια της Δημαρχιακής του θητείας,  είχα τη δυνατότητα να διαπιστώσω τη μεγάλη αγάπη και τον οραματισμό του για την πόλη και την αγωνιστικότητα του για την επίλυση προβλημάτων και τη δρομολόγηση σημαντικών παρεμβάσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. 

Δυστυχώς,  πρώτα για τον ίδιο και μετά για την πόλη, έφυγε νωρίς αφήνοντας ανεκπλήρωτα τα σχέδια και τα όνειρά του για ένα καλύτερο μέλλον, όπως ο ίδιος το είχε φανταστεί. 

Συλλυπητήρια στους οικείους του.  

Δήλωση Σπύρου Ριζόπουλου για τον θάνατο του δημάρχου Ιωαννίνων

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του δημάρχου Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ.

Η απώλεια του είναι σημαντική τόσο για την πόλη των Ιωαννίνων όσο και για την αυτοδιοίκηση αλλά και την επιστήμη τις οποίες υπηρέτησε με πάθος από όλες τις θέσεις ευθύνης που είχε αναλάβει.

Οι Ορίζοντες Ηπείρου στέλνουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους τους.

Όλγα Γεροβασίλη: Για την απώλεια του Μωυσή Ελισάφ

Αποχαιρετώ με θλίψη τον συνάδελφο γιατρό, καθηγητή Παθολογίας και Δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ, που έχασε σήμερα το απόγευμα τη μάχη με τον καρκίνο. Ο Μωυσής Ελισάφ, ο πρώτος Εβραίος Δήμαρχος της χώρας ήταν ο από τους τελευταίους συνδετικους κρίκους ανάμεσα στις ισραηλιτικες κοινότητες των Ιωαννίνων και της Άρτας. Τα συλλυπητήρια μου στη σύζυγο του και στους δικούς του ανθρώπους.

Τάκης Θεοδωρικάκος για Μωυσή Ελισάφ: « Η Τοπική Αυτοδιοίκηση χάνει έναν άξιο και ικανό άνθρωπο»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του στο twitter εκφράζει τη θλίψη του για τον ξαφνικό θάνατο του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωϋσή Ελισάφ. 

Χαρακτηριστικά έγραψε: 

«Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημάρχου Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ. Σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση χάνει έναν άξιο και ξεχωριστό άνθρωπο με τον οποίο συνεργάστηκα εξαιρετικά για πολλά θέματα της πόλης του».

ΨΗΦΙΣΜΑ

Για την αδόκητη απώλεια του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, μετά την θλιβερή είδηση του θανάτου του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ  συνήλθε εκτάκτως σήμερα Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023, προκειμένου να του αποτίσει τον απαιτούμενο φόρο τιμής. 

Τα μέλη του Σώματος εξήραν τη συνέπεια, το ήθος του, την πίστη στις αξίες της Δημοκρατίας και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τον διέκρινε κατά τη διάρκεια της θητείας ως Δημάρχου, αλλά και κατά το παρελθόν από άλλα αξιώματα στο Δήμο Ιωαννιτών. Ανέδειξαν την μεγάλη προσφορά του στην Ιατρική Επιστήμη, ως ιατρού  και πανεπιστημιακού δάσκαλου και ομόφωνα αποφάσισαν:

  • Να εκφράσει το Περιφερειακό Συμβούλιο τη θλίψη του για την απώλεια του αειμνήστου Δημάρχου  Ιωαννίνων Μωϋσή Ελισάφ
  • Να παραστεί αντιπροσωπεία του στην κηδεία του
  • Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.
  • Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους συνεργάτες του
  • Να δημοσιευτεί στις Ημερήσιες και Εβδομαδιαίες Εφημερίδες των Ιωαννίνων.

 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ

       ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ 

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΡΑΪΜΗ- ΜΠΟΤΣΗ