Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Δείτε την τηλεδιάσκεψη επιμελητηρίων για πνευματικά δικαιώματα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική τηλεδιάσκεψη των Επιμελητηρίων & του Συλλόγου για τα Πνευματικά – Συγγενικά Δικαιώματα & τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων»

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, ενημερώνει ότι την Τετάρτη 07 Φεβρουαρίου 2024 και ώρες από 11:30, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα: «τα Πνευματικά – Συγγενικά Δικαιώματα & οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων».

Αποτέλεσε την τρίτη κοινή δράση του Επιμελητηρίου με τον «Σύλλογο Υπαλλήλων Επιμελητηρίων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας» που υλοποιήθηκε με επιτυχία συμμετοχών και θεματικής, καθώς δόθηκε εκ νέου η ευκαιρία παρουσίασης του θέματος με τοποθετήσεις και υποβολή ερωτημάτων στους αρμόδιους.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η αντικειμενική, πολύπλευρη και επί της ουσίας πληροφόρηση των επιχειρήσεων για την έννοια της προστασίας των Πνευματικών & Συγγενικών Δικαιωμάτων, η παρουσίαση των κατεξοχήν φορέων άσκησης αυτών των δικαιωμάτων, ο καθορισμός του αμοιβολόγιου και η κατανομή του στις επιχειρήσεις, η αναφορά στο εύρος των αντιπροσωπεύσεων και η παρουσίαση των θέσεων & των ενεργειών των βασικών θεσμικών φορέων ΚΕΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ επί αυτών. 

Ο Πρόεδρος κος Αλέξανδρος Πάσχος αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις επιχειρήσεις από τον τρόπο λειτουργίας των ΟΣΔ και παρουσίασε την θέση του Φορέα για την ανάγκη άμεσης συγχώνευσης όλων των εμπλεκόμενων ΟΣΔ σε ένα φορέα ώστε να γνωρίζει ο κάθε επιχειρηματίας έναν Οργανισμό και μία χρέωση!  

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλ/λων Επιμ/ρίων Π.Η.Ι.Ν.Δ.Ε. κος Πέτρος Ζουμπούλης και Εισηγητές οι κ.κ.:

  • Κος Στυλιανός Μωραΐτης, Συντονιστής Επιτροπής Πνευματικών δικαιωμάτων της Κ.Ε.Ε.Ε, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης & του Π.Ε.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.
  • Κος Ιωάννης Γκιόκας, Γεν. Δ/ντης Πωλήσεων του φορέα «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ» 
  • Κα Μαριτίνα Μαμάκου, Εκπρόσωπος του φορέα «GEA»
  • Κος Βαγγέλης Παπαδόπουλος, Δ/ντης Δημόσιας Εκτέλεσης της ΕΔΕΜ
  • Κος Γεώργιος Καββαθάς, Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ & Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ

Η πρόσβασή στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη ήταν ΔΩΡΕΑΝ στα πλαίσια των ανταποδοτικών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου προς τα Μέλη του. Η εκδήλωση, με την συναίνεση των συμμετεχόντων, καταγράφηκε και αναρτήθηκε στο YouTube ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθησή του στον σύνδεσμο

https://youtu.be/vdT9eBu9z7k

από κάθε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία.