Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Δήμος Σουλίου: Υπογραφή για τον Πολυχώρο στο σχολείο Βούλγαρη

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΕΡΓΟ 4:

«ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΗ» 

Υπογράφηκε σήμερα στο Δημαρχείο Σουλίου η σύμβαση της υπηρεσίας με τίτλο: «Εξοπλισμοί – Διαμόρφωση εκθέσεων πολυχώρου κτιρίου Βούλγαρη», της Πράξης «Κτίριο ΒΟΥΛΓΑΡΗ: Πολυχώρος τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης» η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ», προϋπολογισμού 959.636,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%) που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή Υπηρεσιών με στόχο την επανάχρηση του «Σχολείου Βούλγαρη» σε έναν επισκέψιμο «Πολυχώρο», που θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη μουσειολογική εμπειρία με θεματολογία σχετική με τη φύση, το μύθο, την ιστορία και τις τέχνες της ευρύτερης περιοχής της Παραμυθιάς και ειδικότερα:

1. Θεματική και χωροταξική οργάνωση των εκθεσιακών χώρων

2. Έρευνα, καταγραφή και μουσειολογική τεκμηρίωση

3. Σχεδιασμός, οργάνωση, παραγωγή και εγκατάσταση του συστήματος μέσων ερμηνείας για τους εκθεσιακούς χώρους και τις διαδραστικές – ψηφιακές αναπαραστάσεις

4. Οργάνωση, προμήθεια, κατασκευή και εγκατάσταση του εξοπλισμού για τους χώρους της ΕΝΟΤΗΤΑΣ Α (Χώροι εκθέσεων και διαδραστικών – ψηφιακών αναπαραστάσεων).

Η σύμβαση υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Σουλίου κ. Ιωάννη Σπ. Καραγιάννη, αφενός, ενεργώντας ως εκπρόσωπος του Δήμου και του κ. Ευάγγελου Παππά του Χρήστου, αφετέρου, με την ιδιότητα του νόμιμου εκπροσώπου της Ένωσης Εταιρειών με την επωνυμία: «ΟΙΚΟΜ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και «TETRAGON ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκε αύξηση του προϋπολογισμού του Υποέργου 4 σε 1.232.406,91 € (από 788.888,00 € που προέβλεπε η τελευταία τροποποίηση της Πράξης), ενώ θα ακολουθήσει διαγωνισμός προμήθειας για τον εξοπλισμό των χώρων της ΕΝΟΤΗΤΑΣ Β (Πολιτιστικοί/εκπαιδευτικοί χώροι για τη νεολαία της Παραμυθιάς και στέγαση υπηρεσιών) και ΕΝΟΤΗΤΑΣ Γ (Χώρος κυλικείου/καφενείου και εκθετηρίου/πωλητηρίου).