Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Δήλωση του Δημήτρη Ζώη, μέλους τομέα απόδημου ελληνισμού του ΠΑΣΟΚ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΩΗ

Τελείωσαν,”κατά ομολογία όλων”, οι πιο “βουβές” -εγώ θα έλεγα αμερικανικού τύπου- βουλευτικές εκλογές. Μαζί τους ελπίζω να τελείωσαν και τα όποια πάθη και πολλές ανούσιες πολιτικές κουβέντες. Αίσθησή μου παραμένει, πως τα μεγάλα θέματα της Θεσπρωτίας έμειναν ανέγγιχτα. Κι αυτό παρά τις μεγάλες ή μικρές αυξομειώσεις που έδειξαν τα αποτελέσματα των εκλογικών αποτελεσμάτων για τα πολιτικά κόμματα.

Η αναπάντεχη πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη των πολιτών στο κόμμα της ΝΔ, εξέπληξε ακόμα και τα στελέχη της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζω βαθύτατα, να προβληματίζεται για τη “μεγάλη πολιτική σφαλιάρα” που έφαγε. Ελπίζω και στο Νομό μας να τον οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα , ορθότερους κι “αξιόπιστους αντιπολιτευτικούς δρόμους”. Στους δρόμους μιας “βίας ενηλικίωσης” που oρατίστηκαν αρχικά ο γερμανός Σοσιαλδημοκράτης Martin Schulz με τον Γιάννη Δραγασάκη και στη συνέχεια ο πρώην αρχηγός του PES Frans Timmermans…

Η φτωχή Θεσπρωτία , ένας νομός της φτωχότερης Περιφέρειας της Ευρώπης, ελπίζω μετεκλογικά να ξαναθυμηθεί να μετρήσει τις επίκαιρες πληγές που της έχει αφήσει η διαχρονική εγκατάλειψη, αλλά και οι νοσηρές νοοτροπίες που αποκτήθηκαν διαχρονικά από τους Θεσπρωτούς…

Στον σημερινό βουλευτή όλων των Θεσπρωτών Βασίλη Γιόγιακα (ΝΔ), οι καλύτερες ευχές μας/μου θα τον συνοδεύουν στη διάρκεια της θητείας του. Θα τον συνοδεύει όμως και η εποικοδομητική κριτική (μου),που θα έχει στόχο “όχι τη κριτική για την κριτική” αλλά για να φωτιστούν τα προβλήματα του Τόπου μας και να παρουσιαστούν εναλλακτικές προτάσεις αντιμετώπισης των πολύπλευρων και πολυάριθμων προβλημάτων του/μας.

Θέλω να ξέρεις Βασίλη,πιστεύω βαθύτατα, παρά τις όποιες πολιτικοϊδεολογικές μας διαφορές, ότι θα πρέπει ΟΛΟΙ στα θέματα της Θεσπρωτίας κι ειδικά στα θέματα των Απόδημων Θεσπρωτών να βρούμε τις “δύσκολες” αλλά αναγκαίες πολιτικές μιας “ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ”. Μιας αναγκαίας πολιτικής συνεννόησης που χρειάζεται η “μεταμνημονιακή Ελλάδα” .

Γνωρίζω ότι τα θέματα των Απόδημων βρίσκονται ψηλά στην κυβερνητική “ατζέντα” της Κυβέρνησης της ΝΔ . Ελπίζω ο “μέχρι χθες” πετυχημένος ,κατά τη γνώμη μου, γ.γ. Απόδημου Ελληνισμού κ.Χρυσουλάκης να μπορέσει να συνεχίσει το έργο του. Θα παρακολουθώ στενά την πολιτική παρουσία του Βουλευτή μας ,τόσο στα θέματα των Απόδημων όσο και στα θέματα της ακριτικής Θεσπρωτίας . Να ξέρεις Βασίλη, θα σταθώ εποικοδομητικά, χωρίς “πολιτικές κραυγές”, σε αυτές τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργούν “ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ” με τους Απόδημους, αλλά και σ΄αυτές τις αναγκαίες πολιτικές που χρειάζεται ο Τόπος και η Πατρίδα μας.