Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Γαλαξίδι: Ένας κρυμμένος θησαυρός στην καρδιά της Φωκίδας

Το αφιέρωμα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Step

Οι ελληνικές παραλίες είναι γνωστές για την ομορφιά τους και τη μοναδική τους γοητεία. Ανάμεσα σε αυτές τις παράδεισους του Μεσογείου, υπάρχει ένα παραθαλάσσιο χωριό που ξεχωρίζει για την αυθεντικότητα και την απίστευτη ομορφιά του. Αυτό το χωριό είναι το Γαλαξίδι. Σε αυτό το άρθρο, θα ταξιδέψουμε σε αυτόν τον προορισμό και θα ανακαλύψουμε τι το καθιστά τόσο μοναδικό και αξιομνημόνευτο.

Το Γαλαξίδι είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας. Αποτελεί μέρος της περιοχής της  Στερεάς Ελλάδας και είναι γνωστό για τις παραλίες και τον ήπιο κλίμα του.

Φυσική ομορφιά που κόβει την ανάσα: Όταν φτάνετε στο Γαλαξίδι, θα σας εντυπωσιάσει αμέσως η φυσική ομορφιά του τόπου. Οι παραλίες του χωριού είναι απλά εκπληκτικές, με κρυστάλλινα νερά που απλώνεται μπροστά σας. Μπορείτε να απολαύσετε μια χαλαρωτική βουτιά στη θάλασσα ή να χαλαρώσετε στην ηλιοθεραπεία, απολαμβάνοντας τον ήλιο και την αίσθηση της ελευθερίας.

Πέραν της παραλίας: Το Γαλαξίδι δεν περιορίζεται μόνο στις παραλίες του. Μπορείτε να απολαύσετε μια βόλτα στα γραφικά και παραδοσιακά σοκάκια του χωριού, να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα σε ένα από τα ταβερνάκια ή να εξερευνήσετε την περιοχή με ποδήλατο ή αυτοκίνητο.

Τα αρχαία μνημεία του Γαλαξιδίου πιστοποιούν την μακραίωνη ιστορία της ναυτικής πολιτείας της Στερεάς. Στο σημερινό Γαλαξίδι τοποθετείται η αρχαία πόλη των Οζολών Λοκρών Χάλαιον, που άκμασε κατά τον 8ο πΧ αιώνα. Δύο χάλκινες επιγραφές του 5ου αιώνα που βρέθηκαν το 1848 και σήμερα εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο βεβαιώνουν την σημασία της πόλης, οι κάτοικοι της οποίας ήταν κυρίως έμποροι και ναυτικοί.

Σε πολλά σημεία της σύγχρονης πόλης παρατηρούνται αρχαία μνημεία του Γαλαξιδίου: τμήματα του αρχαίου τείχους (υπολογίζεται του 4ου αι. πΧ.), όπως για παράδειγμα κοντά στην παραλία αλλά και στις παρυφές του υψώματος του Αγίου Νικολάου. Όταν κατασκευάστηκε η προκυμαία του Γαλαξιδίου, γύρω στο 1830, αρχαίοι ογκόλιθοι από το τείχος αποτέλεσαν την βάση και είναι ορατοί ως σήμερα. Στην άκρη του τείχους στην παραλία, ανακαλύφθηκε ο «Τάφος το Βασιλιά Λοκρού», ένα από τα πιο σημαντικά αρχαία μνημεία του Γαλαξιδίου, που θεωρείται ότι χρησιμοποιήθηκε σαν κατακόμβη τους πρωτοχριστιανικούς χρόνους.

Στα αρχαία μνημεία του Γαλαξιδίου, εντάσσονται και αυτά της ευρύτερης περιοχής, στον Καλαφάτη, στα Πεντεόρια και στο λόφο της Αγίας Τριάδας:

  • Δύο χιλιόμετρα έξω από το Γαλαξίδι, στον Καλαφάτη, θα δείτε ερείπια τειχών αλλά και λαξευτούς τάφους της κλασσικής περιόδου.
  • Στα Πεντεόρια ανακαλύφθηκαν τμήματα παλατιού, κυρίως ψηφιδωτά, που ονομάστηκαν «παλάτι του Βασιλιά».
  • Στον λόφο της Αγίας Τριάδας, κοντά στην Μονή Σωτήρος, μπορείτε να δείτε το τουρκικό υδραγωγείο του Γαλαξιδίου, έργο του Ιζαήρ-Μπέη κατά τον 15ο αιώνα.

Το σύνολο των αρχαίων μνημείων στο Γαλαξίδι είναι επισκέψιμοι χώροι από τους πολίτες.

Συμπεράσματα: Το Γαλαξίδι είναι ένας παράδεισος στην ελληνική επικράτεια που πρέπει να επισκεφθείτε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας.

Διαμονή στο Villa Olympia.

Το ξενοδοχείο στο οποίο αξίζει να διαμείνετε κατά την επίσκεψη σας στο νομό Φωκίδας και συγκεκριμένα στο Γαλαξίδι, είναι το Villa Olympia. Χτισμένο μέσα σε έναν κήπο με πεύκα, το Villa Olympia προσφέρει ευρύχωρα, κλιματιζόμενα δωμάτια, σε απόσταση 800μ. από το Γαλαξίδι. Όλα τα δωμάτια του Olympia έχουν μεγάλα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή και καθιστικό.

Περιλαμβάνουν τηλεόραση, ψυγείο και βραστήρα. Τα μπαλκόνια προσφέρουν θέα είτε στον Κορινθιακό Κόλπο είτε στους κήπους του ξενοδοχείου. Τις εντυπώσεις όμως κλέβει η τεράστια πισίνα που περιβάλλεται από πεύκα, καθώς και το γήπεδο τένις το οποίο είναι μοναδικό στην περιοχή. Υπάρχει επίσης μπαρ δίπλα στην πισίνα με σκιασμένο χώρο καθιστικού που προσφέρει δροσιστικά ποτά και κοκτέιλ.

Η παραλία Καλαφάτη απέχει 150μ. από το Villa Olympia. Το ξενοδοχείο παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους κοινόχρηστους χώρους και δωρεάν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στις εγκαταστάσεις του. Το Villa Olympia είναι ένα μοναδικής αισθητικής και αρχιτεκτονικής αξίας κτίριο. Μεγαλοπρεπές και αριστοκρατικό, αποτελεί ένα στολίδι εδώ και δεκαετίες, στο χώρο της φιλοξενίας, όχι μόνο του Γαλαξιδίου αλλά και ολόκληρου του νομού Φωκίδας.

Στα σαλόνια του και στα δωμάτιά του έχει φιλοξενήσει σημαντικές προσωπικότητες και διάσημους ανθρώπους, από τραγουδιστές και ηθοποιούς μέχρι πολιτικά πρόσωπα. Η φιλική και ευγενέστατη ιδιοκτήτριά του έχει δείξει μεγάλη προσοχή και αφοσίωση στο υπέροχο αυτό ξενοδοχείο, εξοπλίζοντάς το με όλα όσα μπορεί να επιθυμείτε για ένα χαλαρωτικό διάλειμμα μακριά από το σπίτι σας.

Είναι ένας άνθρωπος μοναδικός, δοτικός, έτοιμη να προσφέρει το καλύτερο για τους καλεσμένους της. Ο αριστοκρατικός αέρας που αποπνέει η ίδια, αντικατοπτρίζεται στους χώρους του ξενοδοχείου της οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με υψηλών προδιαγραφών έπιπλα, ποιοτική διακόσμηση και στυλ. Το προσωπικό πάντα φιλικό, χαμογελαστό και πρόθυμο για όποια πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε. Το Villa Olympia είναι κατάλληλο για οικογένειες, ζευγάρια ή παρέες.

Λόγω της ιδανικής τοποθεσίας του, είναι το καταλληλότερο σημείο διαμονής αν θέλετε να επισκεφθείτε εκτός από το Γαλαξίδι, την Ιτέα και τους Δελφούς. Είναι μια πρόταση που απευθύνεται στους λάτρεις της εκλεκτικής διαμονής και της υψηλής αισθητικής που προσφέρει μια μοναδική αυθεντική εμπειρία σε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν σε έναν ιδιαίτερο προορισμό μακράς ιστορίας, να απολαύσουν την ηρεμία και τη μοναδική φύση και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Οι καλεσμένοι θα ζήσουν πλέον τις δικές τους όμορφες στιγμές σε αυτό το μέρος, θα δημιουργήσουν τις δικές τους αναμνήσεις και θα γεμίσουν τις λευκές σελίδες με νέες εικόνες ευτυχίας σε ένα ξενοδοχείο που έρχεται από το παρελθόν ατενίζοντας το μέλλον. To Villa Olympia στόχο έχει να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. ]\

Προσφέρει διαμονή σε έναν φιλόξενο χώρο στον οποίο δε θα σας αντιμετωπίσουν σαν πελάτες, αλλά σαν προσκεκλημένους.

Villa Olympia: 20o χλμ. Εθνικής Οδού Ιτέας Ναυπάκτου, Γαλαξίδι τηλέφωνο επικοινωνίας: 2265041810 Προγραμματίστε την επίσκεψή σας στο Villa Olympia εδώ.