Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Βίντεο: Η ενθρόνιση του μητροπολίτη κ.κ. Σεραπίωνα (Φωτο)

Με την λαμπρότητα που αρμόζει πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Παραμυθιά η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Σεραπίωνα παρουσία επίσημων και πλήθους κόσμου.

Το νέο Μητροπολίτη κατά την τελετή της ενθρονίσεως προσφώνησε ο σ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, η Υπουργός κα. Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης, και ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Παραμυθιάς Βησσαρίων ως εκπρόσωπος του τοπικού κλήρου

Στην ενθρόνιση του νέου Ποιμενάρχη, παρέστησαν:  O Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, περισσότεροι από 30 ιεράρχες από ολόκληρη τη χώρα, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, οι απερχόμενοι Δήμαρχοι Σουλίου, Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, Γιάννης Καράγιαννης, Γιάννης Λώλος και Σπύρος Παππάς αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Σουλίου, Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, Αθανάσιος Ντάνης, Παναγιώτης Νταής και Βασίλης Τσίγκος αντίστοιχα, η Προέδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπραίμη, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Μετά την ενθρόνιση ακολούθησε γεύμα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την τελετή:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ