Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Απόδραση στο βουνό; Όλα όσα θα χρειαστείς μαζί σου!

Η άνοιξη μόλις έφτασε και μαζί με αυτήν η επιθυμία για μικρές εξορμήσεις στη φύση. Οι ανοιξιάτικες ημέρες είναι ιδανικές για μια μικρή απόδραση στο βουνό καθώς μπορούμε να κάνουμε αρκετές δραστηριότητες με τους φίλους μας. Είτε συμμετέχοντας σε μια εκδρομή για πεζοπορία, είτε σε κάποια άλλη δραστηριότητα στη φύση θα χρειαστούμε συγκεκριμένα ρούχα και εξοπλισμό για να απολαύσουμε την εκδρομή μας. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, συγκεντρώσαμε μια λίστα με τα πράγματα που θα χρειαστείς μαζί σου όταν ετοιμάζεσαι για μια απόδραση στο βουνό.

  • Σακίδιο

Και φυσικά θα ξεκινήσουμε με το σακίδιο πεζοπορίας. Στα καταστήματα με ορειβατικά και αθλητικά είδη θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία σε σακίδια πεζοπορίας ώστε να επιλέξεις αυτό που θα σε συντροφεύσει στην εκδρομή σου. Ιδανικά, επέλεξε ένα σακίδιο το οποίο θα έχει ανατομική πλάτη και θα δένει σε 2 σημεία ώστε να μοιράζεται καλύτερα το βάρος του.

Extra tip: Επέλεξε να είναι αδιάβροχο και να έχει αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους ώστε να μπορείς να αποθηκεύεις αξεσουάρ, το παγούρι και τα snacks που θα χρειαστείς στην εκδρομή σου.

  • Παπούτσια

Για κάθε απόδραση και δραστηριότητα στη φύση, θα πρέπει να έχεις προμηθευτεί με ένα άνετο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια ή ορειβατικά μποτάκια. Τόσο για τις μεγάλες όσο και τις μικρές αποστάσεις, τα παπούτσια θα πρέπει να έχουν άνετη εφαρμογή, σταθερό κράτημα και να καλύπτουν τον αστράγαλο για αποφυγή κάποιου τραυματισμού.

Extra tip: Επέλεξε ένα ζευγάρι κάλτσες για πεζοπορία ώστε να διατηρούνται τα πόδια σου στην ιδανική θερμοκρασία χωρίς να ιδρώνουν.

  • Ρουχισμός

Πριν από κάθε σου απόδραση θα πρέπει να έχεις μελετήσεις τις καιρικές συνθήκες ώστε να προετοιμάσεις κατάλληλα τον ρουχισμό σου. Επέλεξε ρούχα με άνετη εφαρμογή όπως φόρμες και παντελόνια πεζοπορίας και dri fit μπλουζάκια που θα απορροφούν τον ιδρώτα. Στα καταστήματα, θα βρεις επίσης ορειβατικά παντελόνια όπου μετατρέπονται σε βερμούδες ανδρικές και γυναικείες αφαιρώντας το κάτω μέρος του παντελονιού. Ακόμα, για τις πιο ζεστές ημέρες μπορείς να επιλέξεις ανδρικά σορτσάκια και κολάν γυναικεία (τύπου ποδηλατικά) και να τα συνδυάσεις με αμάνικα μπλουζάκια.

Extra Tip: Να έχεις μαζί σου πάντα ένα αντιανεμικό μπουφάν το οποίο θα σε προστατεύσει από τον αέρα σε έναν λόφο και θα σε διατηρεί στην κατάλληλη θερμοκρασία στα μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας.

  • Καπέλο & Γυαλιά ηλίου

Απαραίτητη προσθήκη για το σακίδιο σου είναι το καπέλο και τα γυαλιά ηλίου. Όσο και να λατρεύουμε τον ήλιο και τις ηλιόλουστες ημέρες, η υπερβολική έκθεση μπορεί να προκαλέσει αδιαθεσία, πονοκέφαλο και ζάλη. Προμηθεύσου ένα καπέλο UV και ένα καλό ζευγάρι ηλίου για να φορέσεις κατά τη διάρκεια της εκδρομής σου. Εναλλακτικά, μπορείς να πάρεις ένα μαντήλι λαιμού το οποίο μπορεί να φορεθεί στο λαιμό και στο κεφάλι.

Extra tip: Μην ξεχάσεις να προμηθευτείς ένα αντιηλιακό για το πρόσωπο και το σώμα για να έχεις προστασία από τον ήλιο!