Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Αποκαλυπτήρια προτομής Μάρκου Μπότσαρη στην Αμπελιά

Αποκαλυπτήρια της προτομής του οπλαρχηγού Μάρκου Μπότσαρη, της εμβληματικής μορφής της επανάστασης, με καταγωγή από την Αμπελιά, έγινε χθες. Μετά την τελετή ο δήμαρχος Σουλίου έκανε την εξής δήλωση μέσω της σελίδας του:
Αρχικά θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την εταιρεία «Αχέρων Μπετόν Λατομεία ΑΕ» και συγκεκριμένα τον κ. Νάστα Μάρκο, για την ευγενική χορηγία του όπως και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμπελιάς «Μάρκος Μπότσαρης», για αυτή τους την πρωτοβουλία, να φιλοτεχνηθεί η προτομή στο χωριό καταγωγής των Μποτσαραίων.
Πρόκειται για ηγετική προσωπικότητα της ελληνικής επανάστασης, τον οπλαρχηγό που συμμετείχε σε αρκετούς αγώνες σε όλη την ελληνική επικράτεια και κατάφερε με την ανδρεία του και τις στρατηγικές του ικανότητες να διακριθεί στον στίβο της μάχης και να συνδράμει με επιτυχία στην ανεξαρτησία της Ελλάδας.
Η Ελλάδα θρήνησε με τιμή και δόξα τον εθνικό της ήρωα, ο οποίος μέσα από τα ανδραγαθήματά του μετουσιώθηκε σε θρύλο στα πέρατα της οικουμένης, και αποτυπώθηκε στα έργα σπουδαίων φιλελλήνων ζωγράφων, ποιητών και συγγραφέων.
Ένα όνομα συνυφασμένο με την ανδρεία, την αυτοθυσία και την αγάπη προς την πατρίδα, είναι ο Μάρκος Μπότσαρης, είναι ολόκληρη η ιστορία του έθνους μας, που ζωντανεύει μέσα από τους ήρωες. Τους ήρωες που αντιστέκονται και πολεμούν για την προάσπιση των αξιών και των ιδανικών της πατρίδας, για την ελευθερία του έθνους.
Γι’αυτό και σήμερα, αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, διότι από τα σπλάχνα αυτής της γης, ξεπήδησε ένας από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας της χώρας μας.