Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Απίστευτο! η φωτιά έφτασε σε αποθήκες πυρομαχικών – τρομακτικές εκρήξεις (βίντεο)

Ανεξέλεγκτη καίει η πυρκαγιά στον Νέο Αγχίαλο Βόλου και μάλιστα η φωτιά έφτασε σε αποθήκες με πυρομαχικά με αποτέλεσμα να γίνονται εκρήξεις, ενώ σε ακτίνα 3 χλμ έχει γίνει εκκένωση πολιτών.

Δείτε το βίντεο με μία μεγάλη έκρηξη:

Η χρονολογική σειρά της καταστροφής στην Νέα Αγχίαλο από το απόγευμα:

17:16

Διαδοχικά μηνύματα του 112 δέχτηκαν οι κάτοικοι εννιά περιοχών του δήμου Βόλου λόγω των αναζωπυρώσεων που έχουν σημειωθεί σε σημεία στην ευρύτερη περιοχή.

17:45

Από την Πολεμική Αεροπορία δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι εγκαταστάσεις όταν πλησίαζε η φωτιά. Το προσωπικό που υπηρετούσε στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις πυρομαχικών απομακρύνθηκε εγκαίρως, αναφέρουν αξιωματικοί του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

18:00

Εκτός ελέγχου αυτή την ώρα η κατάσταση στην Νέα Αγχίαλο. Στην 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας υπάρχουν υπέργειες και υπόγειες δεξαμενές καθώς και δεξαμενές καυσίμων – Οι εκρήξεις ακούγονται μέχρι τον Βόλο και τη Σκόπελο.

18:31

Επιχείρηση εκκένωσης από τους παραθαλάσσιους οικισμούς.

19:05

Με λεωφορεία προσπαθούν οι Αρχές να απομακρύνουν τον κόσμο

19:20

Οι Αρχές ζητούν την απομάκρυνση των τηλεοπτικών συνεργείων και των εθελοντών λόγω συνεχιζόμενων εκρήξεων από τη Νέα Αγχίαλο δια θαλάσσης ή οδικώς προς το Βόλο.

19:26

Εκκενώνεται το αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας- Απογειώθηκαν δύο F16 – Σε ετοιμότητα και τα υπόλοιπα- Φοβούνται μεγάλο ωστικό κύμα

21:45

Συνολικά 133 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Λιμενικό. Ο απεγκλωβισμός πραγματοποιήθηκε από 15 ιδιωτικά σκάφη με τη συνδρομή τριών πλωτών σκαφών του Λιμενικού, ενώ όλα τα άτομα έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στο λιμάνι του Βόλου.

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει την αγωνία της για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Νέα Αγχίαλο και την συμπαράστασή της στους κατοίκους της περιοχής και σε όλους όσοι δίνουν την δύσκολη μάχη της πυρόσβεσης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες για το γεγονός ότι η χώρα καίγεται από άκρη σε άκρη εδώ και δέκα ημέρες, σε σημείο να έχουν μείνει απροστάτευτες ακόμη και ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις και να κινδυνεύουν χιλιάδες άνθρωποι. Οι διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη για “ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού” κατέρρευσαν και αποκαλύφθηκε η πλήρης ανικανότητα του δήθεν επιτελικού κράτους να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές.

Ταυτόχρονα, ενώ συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρώην Υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, επικοινώνησε με τον Υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της πυρκαγιάς, να εκφράσει την έντονη ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και να τονίσει την ανάγκη να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια του προσωπικού, των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και των πολιτών.