Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Απάντηση του προέδρου Χρυσαυγής για την πινακίδα

Ο πρόεδρος της ΤΚ Χρυσαυγής Σπύρος Γαλανόπουλος απάντησε σε ανάρτηση μας σχετικά με μία πινακίδα που αντί να είναι στην θέση της είναι μπροστά από το αγροτικό ιατρείο.

Καταρχήν να πω ότι είναι προς τιμή του που απάντησε σε ένα δημοσίευμα εκφράζοντας την δική του θέση, ως πρόεδρος της κοινότητας, κάτι που δεν έχουν κάνει στα τέσσερα χρόνια ούτε ο δήμαρχος ούτε οι αντιδήμαρχοι (με εξαίρεση τον Γιώργο Ντάγκα). Δεν έχουν εκδώσει καμία ανακοίνωση για διάφορα θέματα που θίξαμε. Κάτι που δείχνει μία απαξίωση προς τον θεσμό της δημοσιογραφίας, αλλά κυρίως, δείχνει απαξίωση προς τους δημότες καθώς και οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί προς τους πολίτες απευθύνονται.

Διαβάστε την απάντηση του προέδρου Σπύρου Γαλανόπουλου (φωτογραφίες στο τέλος της ανάρτησης) και στην συνέχεια ένα δικό μας σχόλιο:

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα το δυσφημιστικό άρθρο σας για την κοινότητά μας, στο οποίο αναφέρετε πως ο επισκέπτης του Αρχαιολογικού Χώρου της Ελέας δεν ξέρει προς τα που να πάει. Αν και είστε κάτοικος της κοινότητας και θα έπρεπε να είχατε καλύτερη γνώση, να σας ενημερώσω πως υπάρχει πλήρης σήμανση προς την Αρχαία Ελέα. Εκτός από την, προς το παρόν, μη τοποθετημένη πινακίδα που απεικονίζετε για να δικαιολογήσετε το δηκτικό άρθρο σας, εύκολα μπορεί κάποιος να δει άλλες πεντε κατευθυντήριες πινακίδες, τοποθετημένες σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου, που διευκολύνουν την πρόσβαση των επισκεπτών στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελέας. Τουλάχιστον με αυτήν την φωτογραφία, απεικονίζοντας την -εκτη (!)- πινακίδα που πρόκειται σύντομα να τοποθετηθεί, αναδεικνύετε το έργο μας, έστω κι αν δεν το θέλετε. Απορία όμως προκαλεί το γεγονός πως δεν είδατε τις άλλες πεντε πινακίδες, για τις οποίες επισυνάπτονται φωτογραφίες), που βρίσκονται σε σχετικά μικρή απόσταση από το σημείο που φωτογραφίσατε. Η Αρχαία Ελέα ειναι ένα από τα καμάρια του τουρισμού της περιοχής μας, εχει την πλήρη προσοχή τόσο της Τοπικής Κοινότητας, διαμέσου του εκάστοτε Προέδρου, όσο και κάθε Δημοτικής Αρχής με μοναδικό στόχο την προβολή και ανάδειξή της και θα σας παρακαλούσα να είστε πιο προσεκτικός, έστω κι αν μιλάμε για προπαγανδιστικά άρθρα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Με εκτίμηση ο πρόεδρος της Τ.Κ Χρυσαυγης ( Βέλλιανης ) Γαλανόπουλος Σπυρίδων

Από πότε η αλήθεια είναι δυσφήμιση; Και το απλό ερώτημα: Η πινακίδα αυτή έπρεπε να είναι στην θέση της και όχι στα σκαλιά του ιατρείου; Αν έπρεπε να είναι στην θέση της τότε δεν υπάρχει καμία δυσφήμιση, γιατί η αλήθεια δεν είναι δυσφήμιση. Αν καλώς βρίσκεται στα σκαλιά, τότε χίλια συγγνώμη για την δυσφήμιση….

Το άρθρο δεν δυσφημεί την κοινότητα, αλλά κρίνει την πολιτική της δημοτικής αρχής. Για το συγκεκριμένο θέμα, σαφώς και υπάρχουν πινακίδες που στέκονται σωστά (και δεν είναι όλες μέσα στο χωριό….), αλλά ο σκωπτικός τρόπος παρουσίασης, έρχεται για να δείξει δύο πράγματα. Πρώτον, κατά την ταπεινή μου άποψη, ότι η δημοτική αρχή δεν λειτουργεί δυναμικά αφήνοντας σε μια μίζερη κατάσταση τον δήμο και δεύτερον τα κακώς κείμενα δεν γίνονται καλύτερα αν παράλληλα υπάρχουν και καλώς καμωμένα κείμενα. Έτερον εκάτερον. Και ποτέ δεν ήμουν της λογικής, κρύβουμε κάτω από το χαλάκι τα σκουπίδια. Τα αναδεικνύουμε για να διορθωθούν.

Η συγκεκριμένη πινακίδα δεν έχει θέση εκεί, και δεν είναι εκεί για μία μέρα. Και η αναφορά γίνεται συμβολικά, όπως ανέφερα πιο πάνω, για την γενικότερη αντιμετώπιση από την παρούσα δημοτική αρχή.

Η Χρυσαυγή, κατά την γνώμη μου, είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά του δήμου Σουλίου και έχει και την αρχαία Ελέα. Η εικόνα του χωριού δείχνει σαν να υπήρχαν στο παρελθόν μεγαλεία αλλά πλέον έχει έρθει η παρακμή. Το πεζοδρόμιο δίπλα στο ποτάμι μοιάζει παρατημένο, η πλατεία, η κολόνα που είναι πεσμένη τόσο καιρό λίγο πιο πάνω. Η προσδοκία μου είναι η Βέλλιανη να είναι σημείο αναφοράς, να αποτελεί από μόνη της προορισμό τουριστών και μάλιστα ανεξάρτητα από τον αρχαιολογικό χώρο, που αυτός ο χώρος, φυσικά, δίνει προστιθέμενη αξία στο χωριό. Αν νομίζεις ότι όλα είναι καλά καμωμένα…. εντάξει.

Εγώ νομίζω ότι δεν είναι.

Όσο για την ανάδειξη και προβολή, έχουν μια αποσπασματικότητα, όπως γενικότερα η ανάδειξη του τουρισμού του δήμου, πιο πολύ μοιάζει σαν να κάνουμε κάποια πράγματα για να τα κάνουμε χωρίς ένα ολοκληρωμένο και καλά μελετημένο σχέδιο. Αυτό φαίνεται τουλάχιστον και αυτό εισπράττει μια πολύ μεγάλη μερίδα των δημοτών.