Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Απάντηση δήμου Σουλίου σε ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. 

Στα πλαίσια της αποκατάστασης της αλήθειας και ως απάντηση στη λασπολογία περί ευθύνης της Δημοτικής Αρχής και επιβάρυνσης των οικογενειακών προϋπολογισμών εργαζομένων του Δήμου Σουλίου με την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, ενημερώνουμε για τα εξής:

  • Η Δημοτική Αρχή σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται για την καταβολή των επιπλέον ποσών στους εργαζόμενους, που έγινε από λανθασμένο υπολογισμό και απόδοση της προσωπικής διαφοράς στη μισθοδοσία.
  • Ο Δήμος Σουλίου υποχρεούται εκ νόμου να κινήσει την προβλεπόμενη διαδικασία (άρθρο 24 παρ. 3 του Νόμου 4354/2015, άρθρο 204 παρ. 5, 210 παρ. 2 και 283 του Νόμου 4555/2018) ώστε οι αποδοχές που έχουν καταβληθεί αχρεωστήτως να επιστραφούν, άλλως καταλογίζονται με πράξη του Δημάρχου σε βάρος των λαβόντων υπαλλήλων. 
  • Ο Δήμος Σουλίου οφείλει να τηρήσει τη νομιμότητα και λογοδοτεί στην Κεντρική Διοίκηση μέσω των ελεγκτικών μηχανισμών αυτής.
  • Ο Δήμος Σουλίου σε καμία περίπτωση δεν καθορίζει το ύψος της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του καθώς και των αυξήσεων ή περικοπών αυτών, που καθορίζονται από την Κεντρική Διοίκηση και μόνο!

Η προσπάθεια για αμαύρωση της εικόνας της Δημοτικής Αρχής, για επίρριψη ευθυνών και για διάδοση ψευδών ειδήσεων με «συνδικαλιστική» σκοπιμότητα δεν είναι αποδεκτή και καταδικάζεται περίτρανα.

Τα όσα ανακοινώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας σε σχετικό δημοσίευμά του, είναι για λαϊκή κατανάλωση και στην πραγματικότητα στρέφονται εναντίον των ίδιων των Υπηρεσιών του Δήμου Σουλίου και των συναδέλφων τους.