Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Σουλίου για τα αποτελέσματα των εκλογών

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους υποψηφίους μας για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και όλους αυτούς που στάθηκαν δίπλα μας στον αγώνα ώστε η Λαϊκή Συσπείρωση να έχει ακόμη περισσότερους τοπικούς, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους. Ευχαριστούμε όσους μας εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους και κρατάμε την υπόσχεση ότι θα μεταφραστεί σε 100% πραγματικά λαϊκή αντιπολίτευση μέσα και έξω από το δημοτικό και το περιφερειακό συμβούλιο.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση διαψεύσαμε για ακόμη μία φορά τα «καφενειακά γκάλοπ» και την ολομέτωπη προσπάθεια των άλλων συνδυασμών να εξαφανιστούμε από το χάρτη με πιέσεις παντός είδους μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν τους κάναμε τη χάρη. Είμαστε εδώ και μάλιστα ενισχυμένοι!

Στον Δήμο Σουλίου εκλέξαμε τον Θοδωρή Μπρέστα ως τον επόμενο δημοτικό μας σύμβουλο με ποσοστό 5,7% και 493 ψήφους. Το αποτέλεσμα κρίνεται απόλυτα επιτυχημένο αν αναλογιστούμε τις διαφορές των προηγούμενων εκλογών από αυτές που διεξήχθησαν χθες.

Να σημειώσουμε ότι στις προηγούμενες εκλογές είχαμε 6,2%, 526 ψήφους και 2 σύμβουλους. Όμως το εκλογικό σύστημα ήταν απλή αναλογική (ενώ τώρα ενισχυμένη με τον πρώτο συνδυασμό να λαμβάνει απευθείας 11 έδρες), οι συνολικές έδρες ήταν 27 έναντι 19 σήμερα (εξαιτίας μείωσης πληθυσμού) ενώ μία ακόμη δυσκολία ήταν ότι στις προηγούμενες εκλογές τα τοπικά συμβούλια ήταν ξεχωριστά ενώ τώρα εντός του κεντρικού ψηφοδελτίου.

Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συνδημότες μας στο Προδρόμι αυτούς με τους οποίος παλέψαμε και παλεύουμε, από τα κομβικά θέματα της βιομάζας και του ΤΟΕΒ μέχρι τον αγώνα για αναβάθμιση του αθλητισμού και του πολιτισμού σε αυτό το ζωντανό χωριό. Ο συνδυασμό μας στο Προδρόμι κατέλαβε την 2η θέση με 73 ψήφους και ποσοστό 20,5% εκλέγοντας πανηγυρικά τοπικό σύμβουλο τον αγρότη Σταύρο Γεώργιου. Ευχαριστούμε θερμά όσους μας στήριξαν στο Προδρόμι, όσους έτρεξαν μαζί μας και φυσικά όλους τους υποψήφιους του τοπικού μας ψηφοδελτίου.

Στις περιφερειακές εκλογές και στα εκλογικά τμήματα του Δήμου Σουλίου η Λαϊκή Συσπείρωση κατέλαβε καθαρά την 3η θέση με μεγάλη αύξηση ψήφων και ποσοστού. Συγκεκριμένα λάβαμε 701 ψήφους και ποσοστό 8,2% (έναντι 577 ψήφων και ποσοστού 6,9% στις εκλογές του 2019). Έτσι συμβάλαμε τα μέγιστα ώστε η Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου να λάβει 4 έδρες στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο από τις 3 που είχε, παρά τη μείωση συνολικά των εδρών εξαιτίας μείωσης πληθυσμού.

Τα αποτελέσματα των εκλογών τόσο στον Δήμο Σουλίου όσο και πανελλαδικά επιβεβαιώνουν τις θετικές διεργασίες που κυοφορούνται, 3 μόλις μήνες μετά από τις βουλευτικές εκλογές, παρότι ο συσχετισμός εξακολουθεί ακόμα να είναι πολύ αρνητικός.

Μπορούμε να πούμε ότι σταθεροποιείται και ενισχύεται, αργά αλλά σταθερά, ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, του ταξικού της χαρακτήρα υπέρ των καπιταλιστικών συμφερόντων, συντελείται ορισμένος απεγκλωβισμός εργατικών – λαϊκών – αγροτικών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, ανεβαίνει το κύρος και η εμπιστοσύνη τόσο στους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης όσο και στο ΚΚΕ.

Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι μεγαλώνουν οι ευθύνες μας να συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση, τη μαχητικότητα, τη μαζικότητα του εργατικού – λαϊκού – αγροτικού κινήματος, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού, για να αποτρέψουμε χειρότερα μέτρα από την κυβέρνηση της ΝΔ και από τη συναίνεση που της παρέχουν τα άλλα αστικά κόμματα, αλλά και από τις αντιλαϊκές Τοπικές Διοικήσεις σε δήμους και Περιφέρειες. Για να είμαστε δίπλα σε κάθε λαϊκό πρόβλημα, να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Γιατί όσες σελίδες και αν γυρίσουν… όταν το βιβλίο είναι αντιλαϊκό, η ζωή του λαού θα χειροτερεύει!

Εμείς είμαστε εδώ για αλλάξουμε ολόκληρο το βιβλίο!

Καλή δύναμη καλούς αγώνες!