Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ανακοίνωση της «Αριστερής παρέμβασης στην Ήπειρο-Αγωνιστικό μέτωπο»

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο της «Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο Αγωνιστικό Μέτωπο» επισκέφτηκε το δημαρχείο της πόλης τους εργαζόμενους/ες στην καθαριότητα επίσης και την εφορία.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το συσκευαστήριο των ιχθυοκαλλιεργητών όπου συζήτησε με τους εργαζόμενους/ες.

Παρόντες του κλιμακίου ήταν ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Ζώης Γαλατάς και ο προηγούμενος περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Ζηκος καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Θεσπρωτίας Ιουλία Κούρτη, Κωσταντίνος Σούρλας και Λιαμπότης Σωτήρης.

  Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της «Αριστερής παρέμβασης στην Ήπειρο-Αγωνιστικό μέτωπο» στο “Πάνθεον” Ηγουμενίτσας. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι θέσεις του περιφερειακού σχήματος και τα στοιχεία που διαφοροποιούν την συγκεκριμένη παράταξη από τις άλλες δυνάμεις. Ομιλητές ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος της Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο-Αγωνιστικό μέτωπο Ζώης Γαλατάς και η Όλγα τσιλιμπαρη μέλος της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια. Τόσο από τους Ομιλητές όσο και από τις τοποθετήσεις του κοινού δόθηκε έμφαση στην ανάγκη ύπαρξης μιας δύναμης που θα συγκρούεται με την λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης ως τοπικό κράτος,  μακρύ χέρι της κερδοφορίας του κεφαλαίου και κανάλι αναδιανομής του πλούτου προς τα πάνω. Μιας αυτοδιοίκησης που προωθεί λυσσαλέα ιδιωτικοποιήσεις, κερδοσκοπικές εργολαβίες και μπαλώματα ντροπής, μέσω ΣΔΙΤ και ΕΣΠΑ, καθιερώνοντας  τα τρύπια καλάθια του νοικοκυριού σε τοπικό επίπεδο. 

Εμείς είμαστε εδώ να βάλουμε φρένο σε αυτή την επίθεση. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά στην εκδήλωση θέλουμε με τις παρεμβάσεις μας ” να τους κάνουμε να χάνουν τον ύπνο τους “.

Οι εργαζόμενοι, η νέα γενιά, μπορούμε με τον οργανωμένο αγώνα να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, έως τη συνολική ανατροπή της κοινωνίας του κέρδους και της εκμετάλλευσης.

Συνεχίζουμε τον αγώνα απευθυνόμενοι σε όλους τους αγωνιστές, τις αγωνίστριες και τα πολιτικά ρεύματα που συνειδητοποιούν την ανάγκη για μια Αριστερά πραγματική δύναμη αυτοοργάνωσης, ρήξης και ανατροπής, αντίπαλο δέος στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Στις 8 Οκτωβρίου στηρίζουμε ψηφίζουμε την «Αριστερή παρέμβαση στην Ήπειρο-Αγωνιστικό μέτωπο»