Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ανακοίνωση Νταή για πώληση ΟΛΗΓ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ Ο.Λ.ΗΓ.

Με την ευκαιρία της τελετής για την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στον Όμιλο Grimaldi, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 – 10 – 2023 στην Ηγουμενίτσα, επιθυμούμε να καλωσορίσουμε στην πόλη μας τη νέα διοίκηση της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. και να ευχηθούμε η παρουσία της να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, τις επόμενες δεκαετίες. Χαιρετίζουμε ακόμη, τη μεταφορά της διαχείρισης της παραλιακής ζώνης στο Δήμο Ηγουμενίτσας και ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν με τις ενέργειές τους, αλλά και με τους αγώνες τους στην εξέλιξη αυτή, που δικαιώνει ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. 

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας αναλαμβάνει πλέον την αρμοδιότητα της διαχείρισης και της λειτουργίας των εγκαταστάσεων και υποδομών της παραλιακής ζώνης. Για το λόγο αυτό κύριο μέλημα της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις νέες ανάγκες. Η προσπάθεια θα στραφεί προς τρεις κατευθύνσεις: 

-την αύξηση της τακτικής επιχορήγησης του Δήμου από το κεντρικό κράτος, με στέρεο επιχείρημα ότι ο Δήμος αναλαμβάνει πρόσθετες και σημαντικές αρμοδιότητες αι ευθύνες,

-την αξιοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, για την εκτέλεση αναπτυξιακών έργων ανάπλασης και υποδομής

-τη διασφάλιση αντισταθμιστικών ωφελειών από τον ΟΛΗΓ (εκτέλεση έργων, δράσεις προστασίας περιβάλλοντος, ανάπτυξη τουρισμού κρουαζιέρας και συνεδριακού τουρισμού, προβολή περιοχής, ανάδειξη της ιστορίας του λιμανιού που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης, χορηγίες για αθλητικές ή πολιτιστικές δράσεις, διασφάλιση θέσεων εργασίας και δικαιωμάτων εργαζομένων, προνόμιο εντοπιότητας στις προσλήψεις προσωπικού στον ΟΛΗΓ κ.α.).

Η νέα Δημοτική Αρχή του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» θα συζητά «επί ίσοις όροις» με τον ΟΛΗΓ, ώστε να διαμορφωθεί το κατάλληλο περιβάλλον συνεργασίας, που θα επιτρέψει την αρμονική συλλειτουργία της πόλης με το λιμάνι, καθώς και την από κοινού αντιμετώπιση των οχλήσεων (οικιστικών, κυκλοφοριακών, περιβαλλοντικών κ.τ.λ.), που δημιουργεί η λειτουργία του λιμανιού, στις γειτονικές περιοχές με αυτό, αλλά και στο σύνολο του αστικού ιστού της πόλης.

Στο περιθώριο της τελετής ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής είχε μια σύντομη συνομιλία με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα. Μετά τις καθιερωμένες συγχαρητήριες ευχές, ο κ. Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε για την ειλικρινή βούληση συνεργασίας της Κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα σε μια στιγμή όπου οι προοπτικές ανάπτυξης για το Δήμο Ηγουμενίτσας προδιαγράφονται θετικές. Ο κ. Νταής ευχαρίστησε τον κ. Πρωθυπουργό και υποσχέθηκε ότι και ο Δήμος από την πλευρά του θα συνεργαστεί με τα αρμόδια Υπουργεία, για το σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων και δράσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα.