Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ανακοίνωση δήμου Ηγουμενίτσας για τις εορταστικές εκδηλώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΑΜΠΡΕΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή του κόσμου τίμησε η πόλη της Ηγουμενίτσας τον εορτασμό του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με την τέλεση του πανηγυρικού αρχιερατικού εσπερινού την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024 και την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, χοροστατούντος για πρώτη φορά του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Σεραπίωνος. Με την ίδια επισημότητα και με την παρουσία πλήθους κόσμου, εορτάστηκε την επόμενη ημέρα,  η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, με την τέλεση της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων, την παρέλαση σχολείων και συλλόγων στην παραλιακή λεωφόρο Εθνικής Αντίστασης και την παράσταση παραδοσιακών χορών και τραγουδιών στην Πλατεία Δημαρχείου.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί θερμά την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, τις Σχολικές Επιτροπές, τις Διευθύνσεις και τους μαθητές των Σχολείων της Α΄ θμιας και Β΄ θμιας εκπαίδευσης, την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας και τον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας, την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, τη Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας, καθώς και τους πολιτιστικούς συλλόγους που συμμετείχαν στους εορτασμούς, για την αποφασιστική συμβολή τους στην επιτυχημένη διεξαγωγή όλων των πανηγυρικών εκδηλώσεων. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας και αυτεπιστασίας, στη Φιλαρμονική του Δήμου καθώς και στις υπηρεσίες του τ. Π.Α.Κ.Π.ΠΟ., γιατί με επαγγελματισμό και αίσθημα ευθύνης έφεραν σε πέρας τις αρμοδιότητές τους, με αποτέλεσμα οι εκδηλώσεις να διεξαχθούν ομαλά μέσα σε ένα καθαρό αστικό περιβάλλον. 

Με την ευκαιρία επιθυμούμε να τονίσουμε ότι η πόλη μας πρέπει να είναι ευπρεπής και καθαρή όχι μόνο στην περίοδο τέτοιων εορταστικών εκδηλώσεων, αλλά σε μόνιμη και διαρκή βάση. Αυτό προϋποθέτει τις απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους του Δήμου, τον αναγκαίο βαθμό συνεργασίας με άλλες υπηρεσίες, αλλά κυρίως με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της πόλης.   

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας, οι οποίες ενδεχομένως θα αλλάξουν καταστάσεις που έχουν καθιερωθεί εδώ και χρόνια, χωρίς όμως να προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις στο κοινό μας πρόβλημα. Για το λόγο αυτό αναμένουμε την στήριξη από την τοπική κοινωνία γιατί η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας.