Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Αέρας νίκης για τον Θανάση Ντάνη

Αέρας νίκης για τον Θανάση Ντάνη

Είμαστε 4 μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές και φαίνεται ότι ο νικητής στον δήμο Σουλίου «έχει κλείσει» και δεν είναι άλλος από τον Θανάση Ντάνη. Σε κάθε σημείο του δήμου οι δημότες μιλάνε με σιγουριά για το αποτέλεσμα της Κυριακής.

Αν κάνουμε μία αναδρομή στους τελευταίους μήνες, θα διαπιστώσουμε τα εξής. Αρχικά ο Γιάννης Καραγιάννης ήταν ο σίγουρος νικητής καθώς δεν υπήρχε αντίπαλος μετά την αρνητική θέση του Νικόλα Κάτσιου να θέσει ξανά υποψηφιότητα. Τα ονόματα που έπαιξαν κατά καιρούς δεν είχαν την δυναμική να ανατρέψουν την κατάσταση και αυτό έδινε στον νυν δήμαρχο μια σιγουριά.

Ώσπου στην τοπική πολιτική εμφανίστηκε ο Θανάσης Ντάνης, ερχόμενος να καλύψει μια πραγματική ανάγκη στην πολιτική ζωή του δήμου Σουλίου. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του έγινε δεκτή με ανακούφιση από μεγάλη μερίδα των δημοτών και έδωσε την ελπίδα για μια αλλαγή, καταρχήν νοοτροπίας στον δήμο.

Ο Θανάσης Ντάνης με γρήγορους ρυθμούς έκανε επαφές, συμπλήρωνε το ψηφοδέλτιο, δημιούργησε ένα αρχικό κλίμα ότι τα πράγματα αλλάζουν.

Κατά την αρχή της επίσημης προεκλογικής περιόδου οι δημότες αγκάλιαζαν τον συνδυασμό του Θανάση Ντάνη.

Όπως είναι λογικό, η συνεχής άνοδος του Ντάνη, για κάποια στιγμή παρουσίασε μια στασιμότητα. Ακριβώς εκείνη την εποχή στον δήμο Σουλίου άρχισαν να μιλάνε για ντέρμπι. Μάλιστα αυτοί που μιλούσαν περισσότερο για ντέρμπι ήταν υποστηρικτές του Γιάννη Καραγιάννη. Ακόμα και στην περίοδο στασιμότητας οι υποστηρικτές του Καραγιάννη δεν έβλεπαν σίγουρη επικράτηση του Καραγιάννη.

Και φτάσαμε στην τελευταία εβδομάδα. Η στασιμότητα για τον Θανάση Ντάνη σταμάτησε και ξεκίνησε πάλι η ανοδική πορεία. Πλέον οι δημότες συζητούν και λένε ότι ο «Ντάνης βγαίνει»….

Όχι μόνο σε χωριά του δήμου αλλά και στην Παραμυθιά η εικόνα είναι μιας νίκης του Θανάση Ντάνη. Οι δημότες θέλουν να προχωρήσει ο δήμος, να μην παραμείνει σε μία παρακμιακή κατάσταση και γνωρίζουν ότι μόνο ο συνδυασμός του Ντάνη μπορεί να δώσει αυτήν την ώθηση.

Ο ίδιος ο Θανάσης Ντάνης όταν ρωτήθηκε αν είναι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών δήλωσε:

Επισκέφθηκα αρκετές φορές όλα τα χωριά του δήμου. Ήταν πραγματικά συγκινητική η υποδοχή που είχαμε σε κάθε επίσκεψη μας. Οι δημότες αγκάλιασαν τον συνδυασμό μας, έχουν επενδύσει θα έλεγα σε εμάς να γυρίσουμε σελίδα στον δήμο, για έναν δήμο ανάπτυξης, διαφάνειας,  ισονομίας και να είναι σίγουροι ότι δεν θα τους διαψεύσω. Υπάρχει ένα κλίμα νίκης όπου και αν πήγα, μια προσμονή από τους δημότες για το αύριο. Πραγματικά η αγάπη των δημοτών με έχει συγκινήσει, και  η ανάγκη όλων για ένα καλύτερο αύριο με δυναμώνει σε αυτήν την προσπάθεια. Θα κερδίσουμε. Θα αλλάξουμε σελίδα. Ο τόπος μας αξίζει ένα καλύτερο αύριο και εγώ μαζί με την ομάδα του συνδυασμού «ΝΑΙ γυρίζουμε σελίδα» είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε για να κάνουμε τις προσδοκίες πράξη. Η επόμενη σελίδα του δήμου Σουλίου θα είναι φωτεινή!