Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ένα σχόλιο για την συνέντευξη Γιάννη Καραγιάννη

Του Φώτη Μαραζόπουλου

Διάβασα με πολλή προσοχή την συνέντευξη που έδωσε ο δήμαρχος Γιάννης Καραγιάννης στην ιστοσελίδα paramythia-online.gr και δεν μπορώ παρά να κάνω ένα – δύο πολιτικά σχόλια.

Η συνέντευξη κινείται σε ρηχά νερά με γενικολογίες και την γνωστή ρητορική επιβεβαίωσης μιας πετυχημένης δημοτικής αρχής. Συνδέοντας την συνέντευξη με την γενικότερη προεκλογική καμπάνια, αυτό που εισπράττει ως μήνυμα ο δημότης είναι το «Εμείς μιλάμε με έργα» και το «Δεν κάναμε λάθη».

Το «Εμείς μιλάμε με έργα» έχει ένα νόημα όταν έρχεται σε αντιπαράθεση με τους άλλους. Αλλιώς είναι κενό γράμμα. Τι θέλει να μας πει λοιπόν ο κ. Καραγιάννης; Ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι του, ο Θανάσης Ντάνης και ο Θοδωρής Μπρέστας δεν έκαναν έργα σε αντίθεση με αυτόν; Τρεις δημάρχους είχαμε την προηγούμενη τετραετία;

Θα ήταν πραγματικά πρωτόγνωρο μια δημοτική αρχή για 4 χρόνια να μην έκανε κανένα έργο. Αλλά που είναι αυτό το έργο το οραματικό που αλλάζει την πορεία του δήμου Σουλίου προς ένα καλύτερο αύριο; Πουθενά. Γιατί αν υπήρχε θα ήταν (και δίκαια) προεκλογική σημαία.

Αυτό που βλέπουν οι δημότες είναι ότι ο δήμος Σουλίου έχει χειρότερη εικόνα από αυτήν που παρέλαβε ο κ. Καραγιάννης από την κ. Μπραΐμη.

Το δεύτερο σχόλιο αφορά την θέση ότι «Το μόνο σημαντικό  λάθος που κάναμε ήταν δεν επικοινωνήσαμε την δουλειά που είχαμε κάνει». Εδώ, αν μιλήσω λιγάκι σκωπτικά, θα αναφερθώ σε ατάκα του αντιδημάρχου Γιώργου Ντάγκα, σε δημοτικό συμβούλιο, όπου είχε πει ότι «μόνο όποιος δεν δουλεύει δεν κάνει λάθη»… και ο νοών νοείτω.

Πραγματικά, προτιμώ μία δημοτική αρχή που θα κάνει λάθη, θα τα αναγνωρίσει, θα τα παραδεχτεί και θα τα διορθώσει παρά μια δημοτική αρχή που θεωρεί ότι είναι αλάνθαστη.