Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ένα μικρό σχόλιο για την επίσκεψη της οικογένειας BVLGARI και για τον δήμο Σουλίου

Πριν λίγες μέρες η οικογένεια Βούλγαρη ήρθε στην Παραμυθιά, σε μία, όπως ανέφερε το δελτίο τύπου του δήμου Σουλίου, απρογραμμάτιστη επίσκεψη. Η δημοτική αρχή παρόλα αυτά υποδέχθηκε και ξενάγησε τα μέλη της οικογένειας σε διάφορα σημεία της πόλης. Η αποδοχή από την πλευρά της οικογένειας να γίνει η ξενάγηση υπό το φως βίντεο και φωτογραφιών σημαίνει ότι δεν ήθελαν να έρθουν και να απέχουν από την δημοσιότητα.

Εδώ έχουμε δύο θεματάκια να θίξουμε για την δημοτική αρχή δήμου Σουλίου. Καταρχήν το απρόβλεπτο μάλλον σημαίνει ότι η δημοτική αρχή δεν έχει τους κατάλληλους διαύλους επικοινωνίας με την οικογένεια Βούλγαρη και αυτό μάλλον επιβεβαιώνεται από την ανάρτηση του προέδρου της Παραμυθιάς Γιώργου Καλόγηρου ο οποίος αναφέρθηκε στην συμβολή του πρώην αντιδημάρχου Βαγγέλη Ντάγκα.

Το δεύτερο θεματάκι, είναι η μη ενημέρωση των ΜΜΕ της περιοχής για την επίσκεψη ώστε να καλύψουν το γεγονός. Ή μάλλον για την πιθανώς επιλεκτική ενημέρωση σε μέσα που θεωρούν ίσως φιλικά προς την δημοτική αρχή.

Στην προκειμένη περίπτωση, τα τοπικά μέσα τα οποία έχουν χιλιάδες αναγνώσεις κάθε μέρα, το periodikostep.gr και το paramythianews.gr δεν είχαν καμία ενημέρωση ούτε επίσημη, ούτε ανεπίσημη από την δημοτική αρχή. Η αλήθεια είναι ότι η δημοτική αρχή του δήμου Σουλίου συνηθίζει να μην στέλνει δελτία τύπου (στα 4 χρόνια έχει στείλει ελάχιστα, τα περισσότερα τον τελευταίο προεκλογικό χρόνο). Το μόνο που κάνει είναι να ανεβάζει στο Site του δήμου (και αυτό όχι πάντα) κάποια θέματα τα οποία τα τιτλοφορεί ως δελτία τύπου. Πρωτοφανές δελτία τύπου να μην στέλνονται στον τύπο.

Όμως για μια τόσο σημαντική επίσκεψη έπρεπε να μας ενημερώσει ώστε να έχουμε την δυνατότητα να την καλύψουμε και να μην υπάρχει επιλεκτική κάλυψη. Δεν γνωρίζουμε τους λόγους που ο δήμος Σουλίου λειτουργεί με τέτοιον ερασιτεχνισμό γιατί αν υπάρχει δόλος (που δεν το πιστεύω) τα πράγματα γίνονται χειρότερα.

Η ουσία είναι, και αυτό το παρατήρησαν πολλοί αναγνώστες μας, ότι μια απλή ενημέρωση στους 2 ιδιοκτήτες site – δημοσιογράφους του δήμου Σουλίου (φυσικά δεν μπορώ να ξέρω για τον 2ο αν ενημερώθηκε ή όχι…. και δεν είναι αυτό το θέμα μου), δεν χρειαζόταν και πολύ χρόνο, και αν κανένας δεν είχε μονάδες στο τηλέφωνο ας κάνανε μία αναπάντητη, θα καλούσαμε πίσω.

Επίσης το να μου πουν για άλλη μια φορά ότι έχω δίκιο, κατόπιν εορτής, από την στιγμή που αυτό έχει ειπωθεί αρκετές φορές, όχι μόνο δεν έχει κανένα νόημα αλλά ίσως να είναι και προσβλητικό ως προς την νοημοσύνη μου.

Βέβαια, υπήρξε κάλυψη της επίσκεψης, οπότε η οικογένεια Βούλγαρη δεν είχε πρόβλημα….. αλλού είναι το πρόβλημα.

Μόνο που, και με αυτό κλείνω, η πολιτική και το συμφέρον του δήμου δεν μπορούν να λειτουργούν με προσωπικά κριτήρια, αλλά μόνο θεσμικά.

Φώτης Μαραζόπουλος

Εκδότης – δημοσιογράφος – συγγραφέας