Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Άσκηση της Πυροσβεστικής σε σχολεία Μεσοποτάμου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία άλλη μια άσκηση που διοργάνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πάργας στο συγκρότημα Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείο Μεσοποτάμου, με την συμμετοχή του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πάργας. Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης μετά από εκδήλωση φωτιάς στην σχολική μονάδα, πραγματοποιήθηκε εκκένωση του κτιρίου και οι μαθητές οδηγήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς στα προκαθορισμένα ασφαλή σημεία. Παράλληλα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία που με τη άμεση επέμβασή της ασφάλισε την περιοχή και έσβησε την πυρκαγιά. Στην άσκηση συμμετείχε το Αστυνομικό Τμήμα Φαναριού, καθώς και ομάδα της Πολιτικής Προστασίας Πρέβεζας.

Στην δράση χρησιμοποιήθηκε το δίκτυο καμερών που έχει εγκαταστήσει ο Δήμος Πάργας, καθώς και για πρώτη φορά από την Πολιτική Προστασία Δήμου Πάργας το σύστημα GPS – συντονισμού ENGAGE, που έχει εγκατασταθεί στο Δημαρχείο από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης – Πολιτικής Προστασίας και το οποίο προσφέρει τον άμεσο εντοπισμό των οχημάτων και του προσωπικού, καθώς και την καλύτερη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

Η άσκηση ετοιμότητας, καθώς και το Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πάργας για την αντιμετώπιση πλημμυρών και παγετού που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αποσκοπεί στην ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας, καθώς και στον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών.