Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Άρθρο: Υγεία ώρα μηδέν!

Ηθική υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίζει στους πολίτες, κυρίως τους αδύναμους τα κοινωνικά αγαθά, πόσο δε μάλλον, το μέγιστο όλων: την υγεία.

Προκαλεί ο ανήθικος, με δόλο σχεδιασμός της πλήρους κατάρρευσης του δημόσιου νοσοκομείου από την κυβέρνηση, με υπουργό ντίλερ της ιδιωτικής υγείας. Επαίρεται ο υπουργός για τη δόξα της εξαθλίωσης των νοσοκομείων, όπως τότε υπάκουος στις εντολές Τόμσεν, απέλυε χιλιάδες υγειονομικούς!

Κόπτεται δήθεν η κυβέρνηση για τις χιλιάδες αναμονές χειρουργείων κυρίως των αδύναμων. Ψέμα! Το άφησαν να συμβεί! Όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 προχώρησαν σε συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κλείσιμο τμημάτων και κλινικών, κλείσιμο χειρουργείων, προσλήψεις στο αέρα, αποτυχημένες πολιτικές υγείας για πρωτοβάθμια περίθαλψη (βλ. προσωπικός γιατρός).

Μεθοδικά απαξίωσαν τη δημόσια υγεία για να μπορέσουν τώρα να την παραδώσουν σε ιδιώτες. Η δημόσια υγεία στερήθηκε τεράστια ποσά που κατευθύνονταν σε μίζες (σκάνδαλο Novartis). Σε υπερκοστολογημένα αναλώσιμα υλικά. Σε πανάκριβες επιδοτήσεις ιδιωτών γιά παροχές υγείας στα δυό χρόνια της πανδημίας νοικιάζοντας ΜΕΘ.

Μεθοδικά διέλυσαν τη δημόσια υγεία για να μας παρουσιάζουν τώρα ως …μοναδική λύση την ιδιωτική υγεία! Ψέμα! Στόχος τους είναι να μειώσουν στο ελάχιστο τον προϋπολογισμό για τη δημόσια υγεία και όχι η στοχευμένη ενίσχυση και ανασυγκρότηση του ΕΣΥ! Επιτηδευμένα αγνοούν την επιτακτική ανάγκη για στελέχωση, για ορθή διαχείριση πόρων και για πάταξη της διαφθοράς με διαδικασίες λειτουργίας ελέγχου του δημόσιου τομέα.

Απογευματινά χειρουργεία με …νόμιμο φακελάκι! Απύθμενο θράσος από τον υπουργό Γεωργιάδη! Με καμάρι δηλώνει ότι σκέφτεται τους ασθενείς και τους γιατρούς! Ψέμα. Μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε χώρους ιδιωτικών κλινικών και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών για όσους έχουν να πληρώσουν. Οι υπόλοιποι ασθενείς που δεν έχουν θα περιμένουν στην σειρά για τα πρωινά και όταν αδειάσει κρεβάτι! Δηλαδή ασθενείς δυο ταχυτήτων!

Το ΕΣΥ δημιουργήθηκε κυρίως για τους αδύναμους πολίτες, για τους ασθενείς που φορολογούνται για το κοινωνικό κράτος που ως αγαθό έπρεπε να τους παρέχει η πολιτεία. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για το δημόσιο ΕΣΥ μας!